Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mozgás

 
Hatékonyabb a kilométerszámlálás Hatékonyabb a kilométerszámlálás

Fogyókúra során hiába tudjuk, hány kalóriát tartalmaz egy adott étel, a legújabb kutatási eredmények szerint nagyobb hatással van ránk, ha az étel energiatartalma mellett azt is feltüntetik, hogy a kalóriák elégetéséhez hány kilométert kellene gyalogolnunk. Az elmúlt években az élelmiszerek címkézése jelentősen megváltozott, a gyártók ugyanis már nem csak az...

Tovább... »
A túl sok és a túl kevés mozgás is árt a térdnek A túl sok és a túl kevés mozgás is árt a térdnek

Az Észak-Amerikai Radiológus Szövetség (RSNA) éves ülésén bemutatott kutatási anyagból kiderült, hogy a túl sok és túl kevés mozgás egyaránt a térdízület kopásának fokozódásához vezet a középkorú felnőttek körében. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) becslése szerint az Egyesült Államok 85 év feletti lakosságának körében minden második embernél a térd...

Tovább... »
Agysérülés és a foci Agysérülés és a foci

A futball az egyik legnépszerűbb csapatjáték és egyike azoknak a sportoknak, amelyek nem teszik kötelezővé a védősisak viselését. Német kutatók azonban nemrég profi sportolók segítségével bizonyították, hogy a futball még súlyosabb fejsérülések elszenvedése nélkül is komoly változásokat hozhat létre az agy bizonyos régióiban.

Tovább... »
Többet mozognak a mellrákot túlélők Többet mozognak a mellrákot túlélők

Azok a mellrák-túlélők, akik hisznek abban, hogy képesek a testmozgásra, a kezelés végeztével is aktívak maradnak - derült ki egy új tanulmányból. Az Oregon Állami Egyetem (OSU) kutatói kimutatták, hogy a mozgás csökkenti a rák kiújulásának esélyét. Bármely nő képes elsajátítani azokat a képességeket, melyek az akadályok legyőzéséhez szükségesek.

Tovább... »
Kevesebb a cukorbeteg a sétára alkalmas környékeken Kevesebb a cukorbeteg a sétára alkalmas...

Egy széles körű kanadai kutatás azt mutatja, hogy a sétára alkalmas környéken élő emberekben alacsonyabb a cukorbetegség kialakulásának kockázata, mint azokban, akik a sétálásra leginkább alkalmatlan területeken laknak.

Tovább... »

1. / 10. oldal (13/125)

12345678910 »