Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Gyógynövényteákkal a magas vérnyomás ellen

2011. 05. 03 14:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: tea, gyógynövény, magas vérnyomás, vérnyomáscsökkentés, gyógytea
Gyógynövényteákkal a magas vérnyomás ellen

A legtöbb gyógyteát keverve, másokkal együtt tanácsolják inni a fitoterapeuták magas vérnyomás ellen is.

Elismert vérnyomás harmonizáló a fehérfagyöngy. Ez azt jelenti, hogy ez a csodálatos növény a magas vérnyomást csökkenti, az alacsony vérnyomást pedig az egészséges szintre kiegyenlíti.

A fagyöngyből készült teát azonban nem szabad főzni, de még csak forró vízzel leforrázni sem tanácsos, hanem úgynevezett hideg ázalékként készítjük el. Mivel gyakran áll a megnövekedett vérnyomás hátterében veseprobléma, így remek teakeverék a fehérfagyöngy a mezei zsurlóval, ráadásul még az elkészítés is azonos, mert ezt is áztatjuk.

Egy-egy teáskanálnyi mennyiséget veszünk mindegyikből, leöntjük egy csésze szobahőmérsékletű vízzel, lefedjük és legalább 8 órán át áztatjuk. Fogyasztás előtt leszűrjük, és kicsit megmelegítve fogyasztjuk.

Az a legpraktikusabb, ha a reggeli adagot este, az esti adagot reggel készítjük el. Tanácsos hideg helyen tárolni, mivel magas fehérjetartalmuknál fogva hamar megbuggyan a tea.

Naponta 2 csésze az adagja, és legalább három hónapos kúra tanácsos belőle úgy, hogy három hét után tartunk egy hét szünetet.