Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Gyógynövényteákkal a magas vérnyomás ellen

2011. 05. 03 14:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: tea, gyógynövény, magas vérnyomás, vérnyomáscsökkentés, gyógytea
Gyógynövényteákkal a magas vérnyomás ellen

A legtöbb gyógyteát keverve, másokkal együtt tanácsolják inni a fitoterapeuták magas vérnyomás ellen is.

Elismert vérnyomás harmonizáló a fehérfagyöngy. Ez azt jelenti, hogy ez a csodálatos növény a magas vérnyomást csökkenti, az alacsony vérnyomást pedig az egészséges szintre kiegyenlíti.

A fagyöngyből készült teát azonban nem szabad főzni, de még csak forró vízzel leforrázni sem tanácsos, hanem úgynevezett hideg ázalékként készítjük el. Mivel gyakran áll a megnövekedett vérnyomás hátterében veseprobléma, így remek teakeverék a fehérfagyöngy a mezei zsurlóval, ráadásul még az elkészítés is azonos, mert ezt is áztatjuk.

Egy-egy teáskanálnyi mennyiséget veszünk mindegyikből, leöntjük egy csésze szobahőmérsékletű vízzel, lefedjük és legalább 8 órán át áztatjuk. Fogyasztás előtt leszűrjük, és kicsit megmelegítve fogyasztjuk.

Az a legpraktikusabb, ha a reggeli adagot este, az esti adagot reggel készítjük el. Tanácsos hideg helyen tárolni, mivel magas fehérjetartalmuknál fogva hamar megbuggyan a tea.

Naponta 2 csésze az adagja, és legalább három hónapos kúra tanácsos belőle úgy, hogy három hét után tartunk egy hét szünetet.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Tóth Mária Kórházi főorvos Tóth Mária Fehérgyarmat