Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Interjú

3. / 7. oldal (10/68)

«1234567 »

Ritka a nukleáris balesetek száma hazánkban Ritka a nukleáris balesetek száma hazánkban

Az atomenergia békés és katonai célokra való felhasználása, a radioaktív izotópok használatának terjedése sokakban még ma is félelmet kelt. Az ország sugáregészségügyi központja vezetőjének szavaiból azonban kiderül, hogy hazánkban máig kevés károsodás írható a "veszélyes üzem" számlájára.

Tovább... »
A sikerhez vezető út A sikerhez vezető út

A siker útját kutatja Malcolm Gladwell amerikai újságíró Outliers című könyvében. Olyan, mint a kíváncsi gyerek, aki miértjeivel készteti gondolkodásra a felnőtteket és nem elégszik meg felületes válaszokkal.

Tovább... »
Miért mennek külföldre a rezidensek? Miért mennek külföldre a rezidensek?

Rezidensek, kezdő orvosok a pálya kapujában. Amikor egy fiatal orvosi egyetemre jelentkezik, sok minden megfordul a fejében, a hivatás szépségétől a megbecsült karrierig. Az semmiképpen sem feltételezhető, főként nem állítható, hogy eleve a ködös Albion egy jól felszerelt luxus orvosi rendelője motiválja. Bár a start ellentmond ennek, a cél mégis sokszor rácáfol a...

Tovább... »
Egy magyar szívsebész a XX. századból Egy magyar szívsebész a XX. századból

A napokban köszöntötték volt munkatársai és az egyetem vezetői a 80 éves Szabó Zoltánt, a Semmelweis Egyetem városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikájának korábbi igazgatóját.

Tovább... »
Hogyan alakul ki a daganat? - Sejtépségen múló egészség - 1.rész Hogyan alakul ki a daganat? - Sejtépségen múló...

Magyarországon évente 33 ezer ember hal meg a rák következtében, de azt kevesen tudják, hogy ez a rosszindulatú betegség mitől és hogyan terjed el a szervezetben. Dr. Somlyai Gábor kutató könyvet is írt a témában és most első kézből, a NetAmbulancia olvasói is megismerhetik a rák kialakulásának biológiai hátterét.

Tovább... »
Műtéttel a gerincferdülés ellen Műtéttel a gerincferdülés ellen

Van, akinek csak hanyag a testtartása, de van, akinek ferdén nőtt a gerince. Dr. Soós Pált, a Szent János Kórház ortopéd-traumatológus főorvosát országszerte ismerik, és örömmel ajánlják egymásnak a betegek, hiszen a gerinc kiegyenesítésének specialistája. A NetAmbulancia olvasói most első kézből értesülhetnek a scoliosis gyógyítási lehetőségéről.

Tovább... »
Lovász Irén gyógyító hangjai Lovász Irén gyógyító hangjai

Ritka adottság az előadóművészek között, hogy valaki ne csupán tolmácsolja a művészetet, hanem annak eredetét kutassa, és tudását tanárként is megossza másokkal. Lovász Irén ezen kevesek egyike.

Tovább... »
Egyenes gerinccel okosabb az ember Egyenes gerinccel okosabb az ember

Kinek ne fájt volna a válla, a dereka egy-egy hosszú irodai munkanap után. A felnőttkori fájdalmakról, kellemetlenségekről a gyermekkorban rögzült hanyag testtartás és a mozgás hiánya is tehet. Dr. Soós Pál, a Szent János Kórház ortopéd-traumatológus főorvosa felhívja olvasóink figyelmét arra, hogy a prevenciónak a gyermekkorban kell kezdődnie, és fiatalon dől el az...

Tovább... »
Herbie Hancock és a buddhizmus Herbie Hancock és a buddhizmus

Hétéves korában kezdett zongorázni, tizenegy volt, amikor a Chicagói Szimfonikusokkal Mozart Concertóját adta elő, a következő fél évszázadban pedig kipróbálta a zene minden lehetséges formáját, a jazztől az elektronikus zenéig. Ő volt az első platinalemezes jazz-zenész. A 69 esztendős Herbie Hancock 37 év óta a Nicsiren Daisonin 13. századi buddhista szerzetes...

Tovább... »
Élet az élsport után - 2. rész Élet az élsport után - 2. rész

Ha valaki több mint húsz évig profi szinten űzi a sportot, elkerülhetetlenek a sérülések. Farkas Ágnes, a magyar kézilabda kiemelkedő személyisége a sportegészségügy működésének is köszönheti, hogy egészséges maradt. Megtudhatjuk, hogy az eredményeken kívül, mi mindennel lett gazdagabb az egykori sportolónőnk.

Tovább... »

3. / 7. oldal (10/68)

«1234567 »