Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Ütőhullám terápia impotencia ellen

Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: ütőhullám terápia, impotencia, szexuális zavarok, erekció, vesekő

Ugyanaz az ütőhullám, amely összezúzza a veseköveket, csak enyhébb változatban megszűntetheti a férfiaknál az erekciós diszfunkciót.

A világ férfilakosságának 35 % -a szenved ebben a hiányosságban, de az European Socety for Sexual Medicine Lyonban megtartott kongresszusáról jó hír érkezett‚ amely új terápiás perspektívákat nyithat meg.

A haifai Rambam Medical Center olasz - izraeli andrológiai csapata 20 páciensen próbálta ki az alacsony erősségű / 100 bar/ ütőhullámokat. A férfiak átlag kora 56 év volt és legalább három éve észlelték magukon a könnyű vagy mérsékelt erekciós diszfunkciót. E1lene eddig mindnyájan Viagrát használtak. Egy hónapos kezelés után a 75 %-uk visszanyerte képességeit, beleértve az éjszakai spontán erekciót is. A kezelésnek, egyébként, nincs semmiféle mellékhatása. Három, illetve hat hónap után 9-en abbahagyták a gyógyszer szedését.

Az első eredmények, tehát, jók, de mint Yoram Vardi, a csapat vezetője nyilatkozta, "még nem lehet tudni pontosan, hogyan hat ez a kezelés és a hullámok adagolása sem optimális még." Az ütőhullámokat már tíz év óta használják az andrológiában az induratio penis plasticában, amely patológiát az jellemzi, hogy nagy elmeszesedett lemezek alakulnak ki a nemi szerv üregeiben. Itt ez a kezelés az utolsó lehetőség.

Vardi doktor már rendelkezik 15 új pácienssel a további kísérleteihez és hamarosan elindul egy sokközpontú, négy országot érintő kutatás.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Karádi Oszkár Belgyógyászat, Klinikai... Karádi Oszkár Pécs