Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Merevedési zavarok és kezelésük

2011. 03. 31 12:13
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: merevedési zavarok, kezelés, pszichológiai okok
Merevedési zavarok és kezelésük

Francia szexológusok, - pszichológusok és urológusok szakvéleményét és tanácsait szedte csokorba ebben a témában az E-Santé internetes egészségügyi portál.

A szakemberek szerint a merevedési zavarok többségükben szervi problémákból erednek, de ezek számos esetben párosulnak pszichológiai okokkal. Az erekciós bajok növekednek. A korral, 40 éves kor felett már minden harmadik férfinál jelentkeznek. De szerepük van olyan betegségeknek is, mint a cukorbaj, a szív- és keringési zavarok, a magas vérnyomás, a rák bizonyos fajtái, vagy a neurológiai betegségek.

Okozhatnak merevedési zavarokat a korhoz kapcsolódó hormonális problémák, az androgéniai deficit, bizonyos kúrák mellékhatásai, a fizikai fáradtság, a stressz vagy az egészségtelen életmód (a dohányzás és főleg az alkohol!)

A pszichológiai okok között súllyal szerepel a félelem a kudarctól, a nagymértékű gátlásosság, a partnerek közötti kapcsolat anomáliái.

A problémákról feltétlenül beszélni kell, a természetük szerint a partnerrel, pszichológussal, szexológussal, annak ellenére, hogy a férfiak számára ez nagyon kényes kérdés és nem szívesen foglalkoznak vele. Viszont ezek a zavarok kihathatnak az illető egész életminőségére, az elhallgatás csak növeli a bajt. A kezelések a probléma milyenségétől függően sokfélék lehetnek. Lehet injekció beadása a péniszbe. Ez kevéssé fájdalmas és a páciens is be tudja adni magának az aktus előtt. De szakorvos útmutatása kell hozzá. Lehet pumpa használata is, ami lehetővé teszi, hogy a pénisz megteljen vérrel. Az erekció létrejöhet pár percen belül, de egy visszatartó gyűrű késleltetheti 30 percig. Ritkán hormonkezelés is ajánlatos. Sebészi beavatkozás pedig csak akkor, ha más kezelés nem hozott eredményt, vagy nem is alkalmazható.

A dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás csökkentése azonban a zavarok jellegétől függetlenül minden erekciós problémánál tanácsos.