Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Alkalmi felsülés

2011. 01. 06 11:00
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: felsülés, impotencia, kapcsolat, szexualitás
Alkalmi felsülés

Az impotencia, mint fogalom, a köztudatban kizárólag a férfiak problémájaként vonult be, pedig, ha kicsit más oldalról közelítjük meg a dolgot, a nők gyakrabban küzdenek kísértetiesen hasonló gondokkal.

A merevedési zavarokkal küzdők 85 százaléka a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma fő okát - derül ki egy korábbi felmérésből. Az sem véletlen, hogy potencia problémák jóval gyakrabban fordulnak elő vezető beosztású férfiaknál, és a munkával eltöltött idő is számít. Fáradtság, munkahelyi stressz, túlzott alkoholfogyasztás, érzelmi bizonytalanság ezek állhatnak az alkalmi zárlat hátterében. Az agy diktál, de a test nem engedelmeskedik. Sajnos az alkalmi impotencia is állandósulhat, ha a problémára mindkét fél rágörcsöl. Sőt a szakemberek állítása szerint a nő éppúgy hibás lehet az impotencia állandósulásában. Ha nem megy a szex a férfiak azt szégyenként élik meg, szerintük ez nem állapot, nem probléma, hanem rejtegetnivaló szégyenfolt. Ezért, ha a nő nap mint nap vicc tárgyává teszi társa „lankadó libidóját" csak ront a helyzeten. És ha már a férfi örömének kimenetele kétséges, lássuk be a nők élvezete is veszélybe kerülhet.
A nők testi adottságaiknak köszönhetően jól tudják leplezni szexuális tehetetlenségük. Kielégülésüknek hiánya, szexuális izgalmuk alacsonyabb foka nem szúr szemet, ellenétben a férfiéval. Úgyhogy kímélet, megértés, szeretet, türelem.


Terapeutára akkor van szükség, ha ezek az alkalmak sűrűsödnek, esetleg állandósulnak. Nagyon sokat segít, ha a partnerek egymás közt is képesek beszélni erről, de csak óvatosan, hisz a férfiak önértékelése, önérzete kényes terület, tehát vigyázzunk, mit és hogyan mondunk. Fontos, hogy közös problémának érezzék a párok, ne egymásra mutogassanak, ne bűnbakot keressenek, és a szakembert is közös döntéssel, együtt keressék meg. Szaktekintélyek egybehangzó véleménye szerint egy impotens férfi gyógyulásának elsőszámú letéteményese az a nő, akit a férfi szeret. Az ő támogatása nélkül majdhogynem lehetetlen hosszan tartó eredményt elérni, ha mégoly elszánt is az alany. A szégyenérzet leküzdése, az önismeret, lelkünk feltérképezése és az elvesztett önbizalom visszahódítása egyedül nagyon nehezen megy. Jó, ha magunk mellett tudhatjuk társunk, jóban-rosszban.