Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Időjárás

 
A tél eljövetelével nő az infarktus kockázat is

Amikor a téli időszakban a napi hőmérséklet egy fokot esik, a Nagy-Britanniában egy hónapon belül kétszázzal több beteget szállítanak szívinfarktusssal kórházba. Brit kutatók szerint erre a veszélyre télen minden országban figyelni kell.

Tovább... »
Ezer éve sem volt ilyen meleg az oroszoknál

A mostanihoz hasonló rendkívüli hőség Oroszország ezeréves történelme során még nem volt Moszkvában: "semmi hasonlót nem rögzítettünk sem mi, sem elődeink", jelentette ki hétfőn moszkvai sajtóértekezletén Alekszandr Frolov, a központi meteorológai intézet vezetője.

Tovább... »
Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztást rendelt el öt régióban az országos tiszti főorvos vasárnaptól - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.

Tovább... »
A kánikula veszélyei A kánikula veszélyei

Ha a hőmérő higanyszála napközben 30 fok feletti értéket mutat, igen magas hőstressznek vagyunk kitéve. Ha ez az állapot napokon, vagy heteken keresztül is eltart, akkor ez komoly terhelést gyakorol szervezetünkre.

Tovább... »
A hidegfront erősíti a görcsös panaszokat

A hidegfronti hatás felerősítheti a görcsös panaszokat, ami nemcsak a vese- és epebetegnél okoz tüneteket, hanem a kismamáknál is méhösszehúzó hatása van. A megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelével azonban csökkenthetők a panaszok.

Tovább... »

1. / 2. oldal (13/22)

12 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Besenyi Orsolya Fül-orr-gégegyógyászat... Besenyi Orsolya Jászberény