Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Horoszkóp

4. / 7. oldal (10/69)

«1234567 »

A Kos gyógynövényei A Kos gyógynövényei

Amint ebben az időszakban a természet, a Kos ember is abban a hitben él, hogy erőforrása kifogyhatatlan. Bár végtelennek tűnő ereje, dinamizmusa és aktivitása az előnyös tulajdonságai, de egyben ezek okozzák egészségében a negatív változásokat is. Vigyáznia kell, hogy vitalitása ne rabolja le egészségét. Feltétlenül tegyen szert alapvető önismeretre, hogy tudja, hol...

Tovább... »
A Halak gyógynövényei A Halak gyógynövényei

Fontos megjegyeznie, hogy ne hagyja eluralkodni magán a vélt betegségeket (sőt még a valósakat sem).
Kerülje az alkoholt, a narkotikumokat és minden olyan anyagot (csokoládé, édességek, stb.) vagy magatartást (shoppingolás, tévés sorozatok nézése, stb.), amely függéshez vezethet. Gyakori közöttük a kevés fizikai erővel rendelkező, ami ellen olyan regeneráló...

Tovább... »
A Vízöntő gyógynövényei A Vízöntő gyógynövényei

A legkedvesebb, legszimpatikusabb jegy. Jegyének szimbolikus jelentése: ő az életvíz hordozója. Az egyetemes értelemre törekszik, és ezért gyógynövényeinek is komplex hatást kell kifejteniük. Kerülnie kell szervezete kimerítését, vegye észre és szabaduljon meg rossz szokásaitól, a tennivalók halogatásától, mert ezek veszélyeztetik egészségét. Hosszan tartó stressz esetén...

Tovább... »
A Bak gyógynövényei A Bak gyógynövényei

Gyenge pontjai: térdek, csontváz, bőr, emésztő rendszer. Jellemző betegségei: csonttörések, izületi- és ideggyulladások, fülbetegségek, fogazati bajok.
Törekedjen az optimista szemléletre. Egészsége érdekében ki kell űznie gondolataiból a betegséggel kapcsolatosakat, és komoly gondot kell fordítania szervezete méregtelenítésére. Gyakran betegíti meg kristályosodás.

Tovább... »
A Nyilas gyógynövényei A Nyilas gyógynövényei

Problémás oldala labilitása, és hogy időnként hatni tud rá a korunkra oly nagyon jellemző negativitás. Minden erejét igénybe kell vennie, hogy a jó úton haladjon, lelki békéjének elnyeréséért. Erősítse idegeit, és ha támadás éri ne reagáljon hevesen, tanuljon meg tízig számolni.

Tovább... »
A Skorpió gyógynövényei A Skorpió gyógynövényei

Azok a fertőzőbetegségek veszélyeztetik, amelyeknek kórokozói torkon-orron, nemi és ürítő szerveken keresztül támadnak. Kerülje azokat a területeket, helyzeteket ahol megfertőződhet. Általában bármely betegségből gyorsan gyógyul, mert képes titokzatos energiatartalékokat mobilizálni, és rendbe jönni.

Tovább... »
A Mérleg gyógynövényei A Mérleg gyógynövényei

Jól reagál a gyógyító zenére. Kísérletezze ki, hogy milyen művek szereznek számára örömöt és váltanak ki alkotókedvet. Jó hatással vannak rá a virágok, művészi tevékenységek, csendes beszélgetések, a lelki vagy arisztokratikus típusú emberekkel.

Tovább... »
A Szűz gyógynövényei A Szűz gyógynövényei

Gyenge szervei: a has területe, az emésztő rendszer, melyet túlterhel kötekedő természetével, házsártoskodásával, kicsinyességével, helytelen táplálkozásával. Egész életében figyeli egészségét, képes önmagán betegségtüneteket felfedezni, és önmagában szenvedést előidézni ok nélkül is, éppen ezért a legegészségesebb típus, túléli erősebb embertársait.

Tovább... »
Az Oroszlán gyógynövényei Az Oroszlán gyógynövényei

Minden erejével törekednie kell a mértékletességre, mivel betegségei zömét féktelensége, zabolátlansága okozza. Tüzessége miatt felszökhet a vérnyomása (galagonya, fokhagyma, levendula, és a fehér fagyöngy, mezei zsurlótea, majoránna, levendula illóolaj) továbbá a szíve, keringése (orbáncfű, galagonya, citromfű) mellett a gerincét, izmait (jóga, gyógytorna) is...

Tovább... »
A Rák gyógynövényei A Rák gyógynövényei

Gyenge pontjai a mell, has, gyomor, máj, könyökizület, nőknél a méh. Jellemző betegségei: gyomorhurut, fekélyek, emésztési zavarok, nőknél menstruációs görcsök, továbbá a tizenkét jegy közül ő a legveszélyeztetettebb az alkohol iránti szenvedély kialakulását illetően (máj-, hasnyálmirigy-gyulladás).

Tovább... »

4. / 7. oldal (10/69)

«1234567 »