Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

9. / 321. oldal (10/3208)

«4567891011121314 »

Facebookon vették észre a kisfiú veszélyes...

Egy idegen fedezte fel, hogy a brit Charlotte Dent hathónapos kisfia egy ritka betegségben szenved, ami akár halálos is lehet, ha nem műtik meg időben. Még csak hathónapos volt a kis George, amikor egy idegen felfedezte, hogy egy ritka és veszélyes betegségben, az úgynevezett trigonocefáliában szenved.

Tovább... »
A COPD-vel járó betegségek

Egy új kutatás szerint nagyobb eséllyel halnak meg azok a betegek, akik a krónikus obstruktív tüdőbetegségük (COPD) mellett más problémákkal is küzdenek. A COPD egy fokozatos állapotromlást mutató kórkép, amihez hozzátartozik a hörghurut és a tüdőtágulat is, ez pedig légzési nehézséget okoz. Az elváltozásokért gyakran a dohányzás tehető felelőssé.

Tovább... »
A magányosok korábban öregszenek

Egy nemrég készült tanulmány kimutatta, hogy a magány olyan, az öregedés folyamatához hasonló változásokat idéz elő a testben, melyek megnövelik a szívbetegség kockázatát is.

Tovább... »
Egy diabétesz gyógyszertől hatékonyabbak az...

Kutatók szerint az egyik népszerű diabéteszgyógyszert a depresszió kezelésére is fel lehet használni. A pioglitazone hatóanyagot tartalmazó készítmény az új kutatás szerint fokozza az antidepresszánsok hatékonyságát, függetlenül attól, hogy a páciens cukorbeteg-e vagy sem.

Tovább... »
Ártanak a fogaknak az energiaitalok

A General Dentistry című lapban nemrég megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a sport- és energiaitalok fogyasztása riasztó mértékben megnövelte a fogkárosodások mértékét, főként a tizenévesek körében, ugyanis az italok magas savtartalma károsítja a fogak külső rétegét, vagyis a fogzománcot.

Tovább... »
A vérhígító szedésének abbahagyása növeli a...

Egy új kutatás azt mutatja, hogy amikor a pitvarfibrillációban szenvedő betegek abbahagyják a vérhígító gyógyszerek szedését, gyorsan megnövekedik a rájuk leselkedő agyérgörcs kockázata. A kockázat ugyanolyan mértékben nő akkor is, ha warfarint, vagy az újabb, drágább gyógyszert, a rivaroxabant szedik.

Tovább... »
Kombinált terápia kontra inzulin kezelés

A 2-es típusú cukorbetegeknek nem feltétlenül jó, ha egyszerre szedik szájon át a vércukorszintet csökkentő metformint és az inzulint, a csak inzulint tartalmazó terápia helyett - állítják dán kutatók.

Tovább... »
A gyerekkori trauma mentális problémákhoz...

A Liverpool Egyetem szakemberi kimutatták, hogy azokon, akik gyerekkorukban komoly megrázkódtatáson estek át, később háromszor nagyobb valószínűséggel jelentkeznek a skizofrénia tünetei. Megfigyeléseiket a Schizophrenia Bulletin című lapban tették közzé.

Tovább... »
A vízivás és a jobb teljesítmény kapcsolata

Egy 447 egyetemi hallgató részvételével készült felmérés tanúsága szerint a vizsgázás közben vizet fogyasztók teljesítménye jobb, mint azoké, akik semmit sem isznak.

Tovább... »
Az agyműtét a kényszerbetegség gyógyítója is...

Az obszesszív-kompulzív betegségben (kényszerbetegség, OCD) szenvedő emberek többségét pszichoterápiával, vagy gyógyszerezéssel szokták kezelni, de bizonyos esetekben az OCD olyan mértékben elhatalmasodik a páciensen, hogy már csak az agyműtét segíthet.

Tovább... »

9. / 321. oldal (10/3208)

«4567891011121314 »