Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

6. / 321. oldal (10/3208)

«1234567891011 »

Az acetaminofennel csillapított láz és fájdalom...

Megnő az óvodáskorban fellépő asztma kockázata azoknál a gyerekeknél, akiknek lázát és fájdalmát acetaminofennel csillapítják - derült ki egy új kutatásból.

Tovább... »
Nem könnyű kitérni a zaklatás elől

Gyakran előfordul, hogy a szexuális zaklatás hírére az emberek magát az áldozatot is hibáztatják, mondván „nem tettek eleget" azért, hogy elkerüljék a támadást. A Notre Dame Egyetem legújabb tanulmánya szerint ez az elítélő magatartás abból ered, hogy hajlamosak vagyunk magunkat túlbecsülni.

Tovább... »
Az elrettentő képek miatt kevesebben gyújtanak...

A felnőtt cigarettázók körében tényleg hatásos a dobozokon látható, a dohányfüst hatásait taglaló egészségügyi képek, ha a pusztán szöveget tartalmazó verzióval hasonlítjuk össze - derült ki egy új tanulmányból.

Tovább... »
Ragályos viszketés jellemzőbb a neurotikusokra

Mikor egy másik embert vakarózni látunk, néha önkéntelenül mi magunk is viszketni kezdünk. Brit tudósok megpróbálták feltárni ennek az úgynevezett „ragályos viszketésnek" az alapját, és arra az eredményre jutottak, hogy minden az agyban dől el.

Tovább... »
Összefügghet a D-vitamin alacsony szintje és a...

A Canadian Medical Association Journal oldalain megjelent vizsgálat 90-es éveikben járók középkorú gyermekeit tanulmányozva arra a következtetésre jutott, hogy a D-vitamin alacsony szintje kapcsolatban lehet a hosszú élettel.

Tovább... »
A skizofrénia és az autizmus rokonbetegségek...

Az autizmus spektrum zavar az autizmus, az Asperger szindróma és a pervazív fejlődési zavar összefoglaló elnevezése, melyre elsősorban a társas érintkezésekben és a kommunikációban jelenlevő korlátozottság, valamint a repetitív tevékenységek jellemzőek. Az amerikai Betegségellenőrző és Megelőző Központ (CDC) adatai alapján az utóbbi négy évtizedben jelentősen...

Tovább... »
Kullancsokat hordozó madarak terjesztik a vérzéses...

Az Afrikában, Ázsiában és a Balkánon gyakori vérzéses láz újabb területeken jelent meg Dél-Európában. Svéd kutatók az Emerging Infectious Diseases szaklapban megjelent tanulmányukban azt állítják, hogy a fertőzés terjedéséért a kullancsokat hordozó vándormadarak felelősek.

Tovább... »
Többet ígér az orvosi beavatkozás, mint amennyit...

A legtöbb kezelés csekély eredményt hoz, vagyis ha egy új gyógyszer vagy orvosi beavatkozás túlságosan is jól hangzik, akkor valószínűleg a reméltnél kevesebbet használ - derült ki a Stanford Egyetem új tanulmányból.

Tovább... »
Egyre több a fertőzés az antibiotikumok miatt

A legújabb felmérések szerint a széleskörű antibiotikum-használat tehető felelőssé a Clostridium difficile fertőzések gyakori előfordulásáért a kórházban ápolt gyerekek és idősek körében. Ez a baktérium okozza a legtöbb kórházi hasmenéses fertőzést és tehető felelőssé évente 14 000 beteg haláláért az Egyesült Államokban.

Tovább... »
Hatásos lehet a „csúnya” cigarettásdoboz Hatásos lehet a „csúnya” cigarettásdoboz

Az Otago Egyetem két kutatása is szembehelyezkedett a dohánygyártó cégek csúnya csomagolással kapcsolatos ellenvetéseivel. Az első kutatásban 418 dohányos és ugyanennyi nemdohányzó vett részt Új-Zélandon. Az eredményeket a Journal of Public Health tette közzé. Hoek professzor elmondta, hogy a felmérésben résztvevők erőteljesen támogatták a kevéssé vonzó csomagolást....

Tovább... »

6. / 321. oldal (10/3208)

«1234567891011 »