Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

5. / 321. oldal (10/3208)

«1234567891011 »

A menstruáció kihagyására használják a...

Sok fiatal nő arra használja a hormonális fogamzásgátló készítményeket, hogy kihagyja a menstruációt, mégpedig többnyire a kényelem kedvéért - derül ki egy friss kutatásból. A menstruáció kihagyása a legtöbb nő számára nem jár kockázattal - tették hozzá az egyesült államokbeli Mayo Klinika munkatársai, akik nem vettek részt az értekezés elkészítésében. A Contraception cí...

Tovább... »
Megtalálták az időskori emlékezetkiesés lehetséges...

Egy új pszichológiai kutatás arra az eredményre jutott, hogy az idősebb emberekre jellemző emlékezet kihagyások abból adódnak, hogy sokan képtelenek külön epizódonként kezelni a mindennapi események folyamatát.

Tovább... »
Valóban segíthetnek antibiotikumkúra alatt a...

A szakirodalom elemzése azt mutatja, hogy az antibiotikumot szedő betegeknek előnyükre válik a probiotikumok párhuzamos szedése.

Tovább... »
Rendszeres fogászati szűréssel csökkenthető a...

Az International Journal of Cardiology című lapban közzétett tanulmány szerint a periodontális megbetegedések és a szívritmuszavar között összefüggés mutatható ki. A szakemberek megfigyelték, hogy aki legalább évente egyszer meglátogatja a fogorvosát, annál kisebb lesz a pitvarfibrilláció kockázatának mértékét.

Tovább... »
Biofilmek szalmonella esetén is

A Virginia Műszaki Egyetem munkatársai felfedték, hogy a baktériumok védekező készségét növelő biofilmek a korábban véltnél nagyobb szerepet töltenek be a szalmonella nevű kórokozó esetén.

Tovább... »
Árrammal kezelhető migrén

Amerikai kutatóknak az agyba vezetett elektromos áram segítségével sikerült felszabadítaniuk a szervezet legerősebb természetes fájdalomcsillapítóit.

Tovább... »
Öregítenek az ünnepek Öregítenek az ünnepek

A karácsony előtti éjszakákon sokan csomagolópapír- és masnihegyek közepén üldögélnek, miközben éppen odaég az órákon át készített sütemény. A fáradtság ellenére viszont muszáj haladni a teendőkkel, így az ünnepek alatt és után karikás és táskás szemű, fakó bőrű emberrel találkoznak a tükörbe nézve. Miért van az, hogy a stressz és az alváshiány ilyen feltűnő nyomot...

Tovább... »
A nyelvpiercing veszélyes lehet

Ártalmatlannak tűnik de mégsem az: a brit Szent Máté Római Katolikus Középiskola vezető tanára levélben figyelmeztette az iskola diákjait és szüleiket a mágneses nyelvpiercing viselésének veszélyeire.

Tovább... »
A hosszú alvástól nagyobb a fájdalomtűrés

A legújabb kutatás azt mutatja, hogy az enyhén álmos, egészséges felnőttek esetében az éjszakai alvás meghosszabbítása fokozza a nappali éberséget, és csökkenti a fájdalomérzékenységet.

Tovább... »
A cumi és a fertőzések A cumi és a fertőzések

Bár a cumi számos szülő és csecsemő körében örvend népszerűségnek, szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes vigyázni, mivel felszínén számos baktérium és gomba tartózkodhat, melyek akár súlyos fertőzéseket is okozhatnak. A tanulmányt készítő dr. Tom Glass, az Oklahoma Állami Egyetem professzora elmondta, hogy egy átlagos cumin megtalálhatóak azok a...

Tovább... »

5. / 321. oldal (10/3208)

«1234567891011 »