Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

247. / 321. oldal (10/3208)

«242243244245246247248249250251252 »

Sikeres műtét - fejüknél összenőtt sziámi ikrek Sikeres műtét - fejüknél összenőtt sziámi...

25 órás sebészi beavatkozás után kedd reggelre sikeresen választotta szét egy 16 fős melbourne-i műtéti csapat a fejüknél összenőtt bangladesi ikerlányokat, akik koponyacsontjának, agyszöveteinek és véredényeinek egy része is közös volt.

Tovább... »
Vécé Világszervezet az indiai szegénység megoldásáról Vécé Világszervezet az indiai szegénység...

A közegészségügy javításával kevesebben betegednének meg Indiában, ahol ezrek halnak meg hasmenés és gyomorbélpanaszok miatt: következésképpen az emberek hatékonyabban tudnának dolgozni, és legyőzhetnék a szegénységet - fejtette ki mumbai látogatásakor Jack Sim, a Vécé Világszervezet (WTO) alapítója.

Tovább... »
A dolgozók egészségén ront a rossz főnök

Minél rosszabb a munkahelyi vezetés, annál többen és annál többször betegeskednek a beosztottak - állapította meg egy svéd orvos kutatása.

Tovább... »
Az orvosok egészségének árt a sürgősségi ügyelet Az orvosok egészségének árt a sürgősségi...

Amikor a rohammentő valakit sürgősséggel valamelyik kórházba szállít, nemcsak a beteg van veszélyben, hanem nyugodt munkanaphoz képest az ügyeletben lévő orvos infarktuskockázata is jelentősen megnő. Az ügyeleti szolgálatot rendszeresen adó doktorok számára nem éppen megnyugtató tudományos vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyász Társaság folyóirata ismertette....

Tovább... »
Új bűnügyi labor Budapesten

Hatékonyabbá, gyorsabbá teszi a bűnüldözést az újonnan átadott bűnügyi DNS-laboratórium, mely világviszonylatban is a lehető legmodernebb technológiát alkalmazza - mondta Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet (BSZKI) új DNS-laboratóriumának ünnepélyes megnyitóján szerdán Budapesten.

Tovább... »
Az Egészség Hídja tavasszal visszatér Az Egészség Hídja tavasszal visszatér

Sikeresen zárult az Egészség Hídja PartnerLánc egészségtudatossági kampánya 16 nagyvállalat 100 ezer munkatársának összefogásával a mellrák elleni küzdelem jegyében.

Tovább... »
Technológia az orvostudományban Technológia az orvostudományban

A Time magazin összeállította az év 50 legfontosabb találmányát és áttörést jelentő ötletét, amelyek közé a Microsoft mozdulat- és érzelemfelismerő, Natal munkacímet viselő eszköze is felkerült.

Tovább... »
Csökkent a gyermekágyi halál

Az utóbbi évtizedben a felére csökkent a volt szocialista országok egy részében és néhány délkelet-európai államban a közvetlenül a szülés előtt, alatt vagy után meghalt anyák száma - derült ki az ENSZ Népesedési Alapjának (UNFPA) jelentéséből.

Tovább... »
Amerikának drágák az idősek

Az Egyesült Államok kétszer annyit költ egészségügyi ellátásra, mint a leggazdagabb európai országok, a mérleg azonban csak az idős emberek túlélési esélyei szempontjából billen Amerika javára. A Carnegie Mellon Egyetem új weboldalt nyitott a kutatók számára, ahol megtalálható az európai és az amerikai halálokok részletes sorrendje.

Tovább... »
Changing Diabetes Fórum ajánlása a cukorbetegség...

Van mód a cukorbetegség terjedésének visszaszorítására Magyarországon - hangzott el a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön rendezett sajtótájékoztatón, amelyen a november 14-i Diabétesz Világnapja alkalmából ismertették a Changing Diabetes Fórum ajánlásait; ezek érezhető változás elérését tűzik célul a hazai cukorbeteg-ellátás, szűrés és megelőzés területén.

Tovább... »

247. / 321. oldal (10/3208)

«242243244245246247248249250251252 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Bödecs Péter Szülészet-nőgyógyászat... Bödecs Péter Győr