Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

15. / 321. oldal (10/3208)

«1011121314151617181920 »

Lézeres kezeléssel is kezelhető a körömgomba

Szakemberek új fegyvert dolgoztak ki a körömgomba ellen. Az úgynevezett hideg lézeres kezelés segítségével állítólag hatékonyan lehet szembe szállni ezzel a makacs fertőzéssel, melyet főleg a befülledt edzőcipők okoznak.

Tovább... »
Az alvászavarral küzdő idősek hajlamosabbak a...

A Rochesteri Egyetem Orvosi Karának kutatói szerint az alvásproblémákkal küszködő idős emberek a felgyülemlett stressz miatt hajlamosabbak a fizikai és mentális betegségekre, ráadásul gyulladások is könnyebben alakulnak ki a szervezetükben, amely a korai elhalálozás egyik rizikófaktora.

Tovább... »
A cukorbetegség növeli a stroke kockázatot

2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél tíz év alatt mintegy háromszorosára nő a stroke (szélütés) kockázata azokhoz képest, akiknél nem áll fenn az állapot - olvasható a Stroke nevű tudományos folyóirat oldalain.

Tovább... »
Az ekcéma kialakulása és a dohányfüst

Ha a várandós kismamát dohányfüst éri az utolsó trimeszterben, akkor nő az esélye annak, hogy gyermekénél allergiás bőrbetegség, ekcéma alakul ki, derült ki egy új kutatásból.

Tovább... »
A fiúk körülmetélése csökkenti bizonyos betegségek...

A pénisz rákos elváltozása, a HIV, a HPV, a szifilisz és a vesegyulladás csak néhány azon betegségek közül, melyek kockázatát csökkentheti az újszülött fiúgyermekek körülmetélése, állították a Sydney Egyetem kutatói.

Tovább... »
Étrendváltás lehet a megoldás az autizmusra

A Penn State Egyetem kutatói szerint, a glutén- és kazeinmentes diéta javíthat az autista gyerekek viselkedésbeli és pszichológiai tünetein. Christine Pennesi, a Penn State Orvosi Karának hallgatója arról számolt be, hogy az autistaként diagnosztizált gyerekek között igen gyakoriak a különféle emésztőrendszerbeli megbetegedések, ami néhány szakértőt arra ösztönzött...

Tovább... »
A peptidekkel kezelt sebek hamarabb gyógyulnak

A kutatók bioaktív peptidek kombinálása révén sikeresen serkentették a sebgyógyulást. A PLoS ONE legutóbbi számában közzétett in vitro és in vivo kísérletek azt mutatták, hogy két peptid kombinálása elősegíti a vérerek növekedését és a szövetek regenerálódását. A peptidek további fejlesztésével új kezeléseket lehet majd létrehozni a krónikus és akut sebek ellátásában.

Tovább... »
Érdemes használni az influenza gyorstesztet

Két új kutatás is alátámasztotta, hogy a diagnosztikai influenza gyorstesztek pontos diagnózist adnak, alkalmazásuk az influenzás időszakban a betegek korábbi kezelését eredményezi, és segít megelőzni a betegség terjedését. Nemrég kezdődött meg a 2012-es influenzaszezon, és késői megjelenése ellenére a becslések szerint világszerte akár 5 millió embert is érinthet. A...

Tovább... »
A hideg levegőből nem jutunk elég oxigénhez

A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói szerint a szívbetegek hideg levegő belégzésekor nem mindig képesek kompenzálni szervezetük megnövekedett oxigénszükségletét, ezért egyesek számára a hólapátolás kifejezetten veszélyes tevékenység lehet. „Az eredmények segítenek megérteni, miért számít a hideg levegő kiváltó tényezőnek a koszorúér események szempontjából" - számolt...

Tovább... »
Nem küzdenek alvási zavarokkal az idősek

Az alvási zavarok és a nappali fáradékonyság kevésbé jellemző az idősebb felnőttek számára. Gyakorlatilag minél idősebb az ember, annál jobban alszik, derült ki egy új felmérés eredményeiből.

Tovább... »

15. / 321. oldal (10/3208)

«1011121314151617181920 »