Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

12. / 321. oldal (10/3208)

«7891011121314151617 »

A memórizavar és a változó kor

A menopauza során átélt memóriazavar és összpontosítási képtelenség ugyanolyan valós tünet lehet, mint a hőhullámok vagy az álmatlanság.

Tovább... »
Az alvás segíti a tanulást Az alvás segíti a tanulást

Egy új kutatás szerint mégsem olyan rossz dolog elbóbiskolni a tanórán, mert a legjobban úgy idézhetők fel az új ismeretek, ha tanulás után közvetlenül alvás következik. Az eredményekről a PLoS One számolt be. A kutatás amerikai vezetője, Jessica Payne pszichológus szerint az új anyag elsajátítását követő szunyókálás segíti az agyat abban, hogy mit kell megőriznie....

Tovább... »
A nőgyógyászati vizsgálatkor kardiológiai szűrést...

Egy friss tanulmány szerint minden nőt szűrni kéne szív- és érrendszeri betegségekre is, valahányszor megjelennek nőgyógyászati vizsgálaton, mivel az Egyesült Államokban (és Magyarországon is) ez az egyik vezető halálok.

Tovább... »
A cukorbetegek ínybetegségeinek kezelésével...

Egy friss kutatás szerint az ínybetegség kezelésével csökkenthetők a cukorbetegek egészségügyi ellátásának és kórházi kezeléseinek költségei.

Tovább... »
Megvan a megoldás a fájdalom nélküli injekcióra

Senkinek nem okoz különösebb örömet az injekció gondolata, mint ahogy az orvosoknak is sokszor nehézséget okoznak a stresszes és szorongó páciensek, akik félnek a tűszúrástól. Egy fiatal brit feltaláló azonban állítólag megtalálta a megoldást, a teljesen fájdalommentes injekciót.

Tovább... »
Hormonok is okozhatják a migrént

Friss kutatások szerint a hormonális változások állnak annak a hátterében, hogy a nőknél jóval nagyobb gyakorisággal jelentkezik a migrénes fejfájás, mint a férfiaknál. Az amerikai Nemzeti Fejfájás Alapítvány adatai alapján az Egyesült Államokban nagyjából harmincmillióan szenvednek a migréntől, és csaknem háromszor annyi nő érintett, mint férfi.

Tovább... »
Egy fehérje nagy száma okozza a férfiak...

A Pennsylvaniai Egyetem munkatársai egy új fehérjét azonosítottak, melynek szintje kopaszodó férfiakban igen magas.

Tovább... »
Kézfogás és egészség Kézfogás és egészség

Ha kíváncsi vagy, mekkora a rád leselkedő demencia és stroke kockázata, a legújabb kutatás szerint néhány meghökkentően egyszerű vizsgálat elvégzésével megkaphatod a választ. A kézfogás-teszt: Milyen a kézfogásod? Az erős marok nem csak az önbizalom jele lehet, hanem az orvosok szerint az egészségi állapotot is tükrözheti.

Tovább... »
A koffein nem segíti a pikkelysömör kialakulását A koffein nem segíti a pikkelysömör kialakulását

Egy nemrég az Archives of Dermatology című szaklapban megjelent cikk szerint nincs összefüggés a kávé- és koffeinfogyasztás, valamint a pikkelysömör előfordulása között, ha más tényezőket, például a dohányzást is figyelembe vesszük a vizsgálatoknál.

Tovább... »
Óraátállítás és szívbetegség Óraátállítás és szívbetegség

A hétvégi óraátállítás miatt nem csak egy órányi alvást veszítünk, hanem szakértők szerint a szívroham nagyobb kockázata is leselkedhet ránk. Martin Young, az Alabamai Egyetem kardiológusa szerint az óraátállítást követő hétfő és kedd a szívroham kockázatának 10 százalékos emelkedésével hozható összefüggésbe. Az októberi óraátállítás esetén pedig ennek ellenkezője...

Tovább... »

12. / 321. oldal (10/3208)

«7891011121314151617 »