Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

11. / 321. oldal (10/3208)

«678910111213141516 »

Kényszerbetegségek és bakteriális fertőzés Kényszerbetegségek és bakteriális fertőzés

A két focista, David Beckham és Paul Gascoigne kettő azon 1,2 millió brit emberből, akiknek napjait kényszerbetegség (OCD) keseríti meg, például mániákusan takarítanak és tisztálkodnak. Egy mentális egészséggel foglalkozó szervezet kiterjeszti a kutatásait, hogy lássák, egy bizonyos baktériumtörzs okozhatja-e az OCD-hez hasonló tünetek kialakulását gyerekekben. A...

Tovább... »
Stiliyan Petrov leukémiában szenved

A 32 éves Stiliyan Petrovot, az Aston Villa futballcsapat kapitányát a múlt héten leukémiával diagnosztizálták, miután az Arsenal elleni mérkőzés után váratlanul felment a láza. Stiliyan betegségének híre megrázta a focirajongókat, hiszen két héten belül ez volt a harmadik eset, hogy egy futballsztár kórházba került. Fabrice Muamba, a Bolton középpályása 12 nappal...

Tovább... »
Ölhet a napi 11 óra ülés

Egy új tanulmány szerint a jobb egészséghez fel kell állnunk. Azok, akik naponta legalább 11 órát töltenek ülve, 40 százalékkal nagyobb valószínűséggel halhatnak meg a következő három év alatt, függetlenül attól, mennyire aktívak fizikailag.

Tovább... »
A D-vitamin segít a diabéteszeseknek

A D-vitaminnal dúsított termékek napi fogyasztásával javulnak a 2-es típusú cukorbajban szenvedők gyulladásos markerei. Az extra kalciumbevitel is hasonló előnyökkel jár, derült ki a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (JCEM) című folyóiratból.

Tovább... »
A dohányzás növelheti a skizofrénia kockázatát

Boris Quednow, a svájci Pszichiátriai Egyetemi Kórház professzorának vezetésével nemrég elkészült egy kutatás, amelyből kiderült, hogy a dohányzás akár a skizofrénia kialakulásának esélyét is növelheti.

Tovább... »
A HPV oltás csökkenti a méhnyakelváltozások...

Egy friss tanulmány szerint azok a nők, akikben a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás beadása után diagnosztizálnak rákmegelőző méhnyakelváltozásokat, mégis hasznot húzhatnak a vakcinából, mert csökkentheti a későbbi HPV-vel összefüggő méhnyakelváltozások kockázatát.

Tovább... »
Az egészséges időseknek is hasznos a kognitív...

A kognitív tréning bizonyítottan csökkenti a demencia kialakulásának esélyeit és segíthet lelassítani az elbutulási folyamatokat, állítják kínai kutatók, akik szerint a fejtörők, a kézművesség és az ehhez hasonló elfoglaltságok segíthetnek a memória, valamint a nyelvi és koordinációs képességek fejlesztésében. A tudósok a BioMed Central ingyenes szaklapjában, a BMC...

Tovább... »
A fogszuvasodás megelőzése ínymasszázzsal A fogszuvasodás megelőzése ínymasszázzsal

Valóban szeretnénk elkerülni a fogszuvasodást? Masszírozzunk magas fluoridtartalmú fogkrémet fogainkba étkezés után! Anna Nordström, a Göteborg Egyetem Sahlgrenska Akadémiájának PhD hallgatója szerint a fogakba dörzsölt fogkrém akár 400 százalékkal is megnövelheti a fluoridos védelmet.

Tovább... »
Az újraélesztés oktatása eredményesnek bizonyult

Dániában országszerte hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy minél többen elsajátítsák az újraélesztés gyakorlatát. Ennek eredményeképpen nőtt a hirtelen szívmegállást túlélők aránya az országban. Az örvendetes hírről az Amerikai Kardiológiai Szakkollégium 61. éves tudományos ülésén számoltak be.

Tovább... »
Az elzáródott artéria képe megdöbbenti a...

Ha látható bizonyítékkal szembesítik az elzáródott artériával rendelkező betegeket, nagyobb valószínűséggel tartanak ki az előírt kezelések, például a fogyókúra és a koleszterincsökkentő gyógyszerek mellett.

Tovább... »

11. / 321. oldal (10/3208)

«678910111213141516 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Tálos Zsuzsanna Bőrgyógyászat, Klinikai... Tálos Zsuzsanna Várpalota