Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Hírek

10. / 321. oldal (10/3208)

«56789101112131415 »

Az A-vércsoportos csecsemők hajlamosabbak a rota...

A Nature hasábjain bemutatott vizsgálat szerint a rotavírus a gyomor-bélrendszerben olyan antigéneket ismer fel, melyek inkább A-vércsoportú egyénekben vannak jelen.

Tovább... »
Vizelettartási problémák és a medenceizmok

A medencefenék izmainak tornája hatásosan kezeli a felnőtt nők vizelettartási problémáit a mellékhatások veszélye nélkül, derült ki az USA Egészségügyi és Jószolgálati Minisztériumának kutatóintézeti (AHRQ) jelentéséből. A gyógyszerek is hatásosak ugyan, de csak kevéssé, ellenben több mellékhatással is járhatnak.

Tovább... »
A nők hajlamosabbak a migrénre

Minden férfire három olyan nő jut, akiket rendszeresen szenvednek migrénes fejfájástól, amely sokszor émelygéssel, rosszulléttel és hang- illetve fényérzékenységgel is együtt jár. A becslések szerint a nők mintegy 25 százaléka életében már legalább egyszer átélt migrénes fejfájást.

Tovább... »
A csontritkulás kialakulásában a gének is szerepet...

A Nature Genetics legfrissebb számában közölt nemzetközi vizsgálat mintegy 32 genetikai régiót azonosított, melyek kapcsolatban állhatnak a csonttörési hajlammal és a csontritkulással.

Tovább... »
Mégsem egészséges a vizelet

A Journal of Clinical Microbiology című folyóirat áprilisi számában a Loyola Egyetem Orvosi Karának kutatói megcáfolták azt a közkeletű nézetet, miszerint az egészséges vizelet teljesen steril, és semmilyen fertőzést nem okozhat. Amint arról Linda Brubaker, az egyetem dékánja beszámolt, a korábbi állásponttal szemben a mostani kutatások azt támasztják alá, hogy...

Tovább... »
Túl sok a mellékhatása a vizelettartási zavar...

Egy új elemzés azt mutatja, hogy a vizelettartási zavarban szenvedő nők számára a rendelkezésre álló gyógyszerek több problémát okozhatnak, mint amennyit megoldanak. Sokan azért hagynak fel a gyógyszerek szedésével, mert számos mellékhatást, többek között szájszárazságot és székrekedést okozhatnak.

Tovább... »
Nem csak a tinik küzdenek a pattanásokkal

A pattanások, illetve aknék megjelenését az emberek többnyire a hormonokhoz vagy a nem megfelelő étrendhez kötik. Noha a pattanásról legtöbbünknek a tinédzserek jutnak eszünkbe, manapság egyre több 25 év feletti küzd ezzel a bőrproblémával.

Tovább... »
Mesterségesen is előidézhetők az emlékek? Mesterségesen is előidézhetők az emlékek?

Bizonyára mindannyian átéltük már, hogy egy illat, egy dal vagy egy régi fénykép hatására úgy érezzük, visszarepültünk az időben, és újraéltük a múltat. Tudósok egy csapata most arra keresi a választ, vajon mesterségesen is elő lehet-e idézni egy komplett korábbi emléket? A Nature című szaklapban megjelent tanulmány során a Massachusetts-beli Műszaki Tudományok...

Tovább... »
A szülés utáni depresszió és a családon belüli...

Miután egy új kutatás összefüggést fedezett fel a szülés utáni depresszió és a családon belüli erőszak között, az orvosok úgy vélik, érdemes lenne a depressziós kismamák életkörülményeit jobban megvizsgálni.

Tovább... »
A kellemetlen szagú babavizelet fertőzés jele...

Ha a szülők arra panaszkodnak, hogy gyermekük vizelete kellemetlen szagú, az orvosoknak ki kellene vizsgálniuk őket húgyúti fertőzéssel (UTI), jelentették kanadai kutatók. A Montreali Egyetem Sainte-Justine Kórházában a kutatók megvizsgálták a vizelet szagának és a gyulladásos folyamatoknak a kapcsolatát.

Tovább... »

10. / 321. oldal (10/3208)

«56789101112131415 »