Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

8. / 20. oldal (10/199)

«345678910111213 »

Az érintésterápia csökkenti a rákkezelés mellékhatásait Az érintésterápia csökkenti a rákkezelés...

A Kentucky Egyetem Markey Rák Központjának kutatása alapján, a rákkezelések során átélt mellékhatások terén jelentős javulást tapasztalnak azok a betegek, akik részt vesznek az úgynevezett Jin Shin Jyutsu érintésterápián, mely filozófiájában nagyban hasonlít az akupunktúrás kezelésekhez.

Tovább... »
A kávé segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt

Friss kutatások szerint a kellő mennyiségű kávé fogyasztása - főleg idősebbek esetében - segíthet elkerülni az Alzheimer-kór kialakulását. A Dél-Florida és a Miami Egyetem kutatóinak megfigyelései a Journal of Alzheimer's Disease című szaklap júniusi számában olvashatóak.

Tovább... »
A goji bogyóval gyógyítható a diabétesz okozta vakság A goji bogyóval gyógyítható a diabétesz okozta...

A Sydney Egyetem kutatói azt állítják, hogy a tibeti goji bogyóval, más néven farkasbogyóval kezelhető a hosszan fennálló diabétesz okozta vakság. Az egyetem gyógyszerész karának kutatói in vitro kísérletekkel vizsgálták a bogyó lehetséges hatását. A kutatást vezető Basil Roufogalis elmondta, hogy a gyümölcs rengeteg taurint tartalmaz, amely rendkívüli antioxidáns...

Tovább... »
A kókusz és az Alzheimer-kór A kókusz és az Alzheimer-kór

Mivel emberek milliói keresnek eltökélten valamilyen hatékony kezelést az Alzheimer-kór ellen, nem meglepő, hogy Dr. Mary Newport Alzheimer\'s Disease: What If There Was a Cure? (Alzheimer-kór: és ha lenne gyógymód?) című könyve nagy érdeklődést váltott ki. Az említett gyógyír pedig nem valamelyik drága Alzheimer-gyógyszer, hanem egy egyszerű élelmiszer, amely...

Tovább... »
Az akupunktúra a tüdőbetegeknek is hatásos Az akupunktúra a tüdőbetegeknek is hatásos

A krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek terhelésre jelentkező légszomját enyhítheti az akupunktúra, jelentették japán tudósok. A COPD egy fokozatosan romló tüdőprobléma, ami légzési nehézségekkel jár. Általában a dohányzás és más mérgező anyagok belélegzése tehető felelőssé érte.

Tovább... »
A kudzu segíthet legyőzni az alkoholizmust A kudzu segíthet legyőzni az alkoholizmust

A McLean Kórház és a Harvard Egyetem Orvostudományi Karának szakértői szerint a kudzu nevű kínai gyógynövényből nyert kivonat segíthet csökkenteni az alkohol iránti vágyat, így a rohamszerűen jelentkező vedelési ingert is. "Vizsgálataink további bizonyítékot jelentenek arra nézve, hogy a kudzu gyökér valóban csökkenti az alkoholfogyasztást, mindenféle káros mellé...

Tovább... »
A zöld tea és a doppingszerek

Az olimpiai doppingtesztek fejlesztői a vizsgálatok módosítását vették fontolóra, miután egy új brit kutatásból az derült ki, hogy a zöld tea elrejtheti a tesztoszteront az ennek kimutatására szolgáló standard teszt elől. Igaz, a kutatás Petri-csészében zajlott, így a kutatók nem biztosak abban, hogy a hatás az emberekben is ugyanígy jelentkezik. Egyes szakértők...

Tovább... »
Az Alzheimer kockázat csökkenthető kávézással

A rendszeres kávéfogyasztás csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát, mert magasan tartja a vér koffeinszintjét. Kutatók idős embereket követtek nyomon 4 éven át. Kiderült, hogy akiknél a legmagasabbnak bizonyult a stimuláns szer szintje a vérben, azoknál ritkábban alakult ki az értelmi leépüléssel járó betegség.

Tovább... »
A zöld tea a megoldás a rossz leheletre A zöld tea a megoldás a rossz leheletre

Az Izraeli Műszaki Egyetemen nemrégiben készült tanulmány arról számol be, hogy a zöld tea - a már eddig is ismert, számos jótékony hatása mellett - még a rossz lehelet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.

Tovább... »
Az autoimmun betegségek gyógyítását könnyítik a...

Számos autoimmun betegség gyógymódját rejtheti egy 2000 éves kínai gyógynövény, amelynek különleges, az immunrendszerre gyakorolt hatását csak most fedezték fel a kutatók.

Tovább... »

8. / 20. oldal (10/199)

«345678910111213 »