Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

7. / 20. oldal (10/199)

«23456789101112 »

A rák ellenszere lehet az ausztrál lóbab

Az ausztrál Charles Sturt Egyetem kutatói rákmegelőző és rákpusztító tulajdonságot fedeztek fel egy Ausztráliában őshonos lóbabfajta kivonatában. A növényi kivonat a kutatók szerint hatásos lehet továbbá a magas vérnyomás kezelésében és az egészséges testsúly megtartásában is.

Tovább... »
Bőrrák kezelése zöld tea kivonattal

A kutatók arról számoltak be, hogy a zöld teában található egyik vegyület a bőrrák két típusának kezelésére is alkalmas, de ha a teát isszuk, az anyag nem elég hatékony. Amikor azonban laboratóriumi körülmények között kezelték a daganatos sejteket a vegyülettel, a tumorok kétharmada összezsugorodott vagy eltűnt.

Tovább... »
Ne kezeljük otthon a korpás fejbőrt

A koszmós és korpás fejbőrre alkalmazott házi „csodaszerek" többet árthatnak, mint amennyit használnak, hiszen tápanyagul szolgálnak az elváltozást okozó mikroorganizmusok számára. A szakemberek elmondása szerint a gyakran használt olivaolaj és zöldségolaj pontosan a korpa és koszmó kialakulásáért felelős élesztőgomba kedvence.

Tovább... »
Krumplival kezelhető a gyomorfekély

A Manchester Egyetem tudósai arra a felfedezésre jutottak, hogy a krumpli olyan antibakteriális molekulákat tartalmaz, melynek révén gyógyírt képesek nyújtani a gyomorfekéllyel küzdők számára. A mikrobiológusok most abban bíznak, hogy a hasznos összetevőket burgonyalé formájában akár napi étrend-kiegészítőként is forgalomba lehetne hozni.

Tovább... »
Édes gyógyír az éjszakai köhögésre Édes gyógyír az éjszakai köhögésre

Izraeli kutatók azt javasolják, hogy a gyermekek éjszakai köhögését a gyógyszertárban kapható gyógyszerek helyett mézzel próbálják csillapítani a szülők. Lefekvés előtt egy-két teáskanálnyi enyhítheti a felső légúti fertőzés tüneteit. „A vírusos betegség okozta köhögés általában magától is elmúlik" - mondta el a kutatás vezetője, Dr. Herman Avner Cohen, a...

Tovább... »
Az idősek magányára is megoldás a meditáció

A magányos időseknek sokkal nagyobb az esélyük az olyan betegségekre, mint a szívbetegség, az Alzheimer-kór és az idő előtti halál - állítják amerikai kutatók. A társas érintkezést segítésére létrehozott eszközök, mint például a közösségi házak, csak mérsékelt sikert hoztak. A tudósok most egy új lehetőséggel álltak elő, így a magányba belebetegedők saját...

Tovább... »
Évszázadok óta gyógyít a vörösbor Évszázadok óta gyógyít a vörösbor

Hippokratész vörösborral fertőtlenítette a sebeket, a rómaiak pedig egy kevés vörösbor hozzáadásával biztosították ivóvizük tisztaságát. Az emberek már a mikrobák felfedezése és az érsebészet rutinszerű elterjedése előtt a vörösborhoz nyúltak nem csak nyugtató, hanem gyógyító hatása miatt is.

Tovább... »
Meditációval a nátha ellen Meditációval a nátha ellen

Egy új kutatás szerint a rendszeres testmozgás és a meditáció egyike a legjobb módszereknek, melyekkel megelőzhetők az akut légúti fertőzések. Kisebb felmérést végeztek egy télen át, az amerikai Wisconsin államban, 149 aktív és mozgásszegény életmódot folytató, 50 év feletti felnőtt bevonásával, hogy megvizsgálják, milyen hatással van a közepes erősségű...

Tovább... »
Eperrel megelőzhető a szívbetegség Eperrel megelőzhető a szívbetegség

A hagyományos nyári gyümölcs fogyasztása a Warwick Egyetem kutatói szerint újabb egészségügyi előnnyel is járhat. A szakértők az eper a szív-érrendszer egészségére gyakorolt jótékony hatását vizsgálták, különösen azt, hogyan képes megelőzni a szívbetegséget és a cukorbetegséget.

Tovább... »
Az algakivonat hatása a koleszterinre Az algakivonat hatása a koleszterinre

A Wayne Állami Egyetem kutatói kimutatták, hogy egy algakivonat kulcsszerephez juthat a szív-érrendszeri megbetegedések szabályozásában. A Journal of Nutrition and Dietary Supplements legutóbbi számában megjelent tanulmányában Smiti Gupta és munkatársai arról számoltak be, hogy a ProAlgaZyme növeli a magas sűrűségű lipoprotein (HDL), azaz a jó koleszterin szintjét....

Tovább... »

7. / 20. oldal (10/199)

«23456789101112 »