Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

4. / 20. oldal (10/199)

«1234567891011 »

A cseresznye segít a köszvényen A cseresznye segít a köszvényen

Amerikai kutatók kimutatták, hogy azokban a köszvényes betegekben, akik két napig cseresznyét fogyasztottak, 35 százalékkal csökkent a rohamok kockázata, azokhoz képest, akik nem ették a gyümölcsöt.

Tovább... »
Kenderkivonattal az agresszív daganatok ellen Kenderkivonattal az agresszív daganatok ellen

A kender egyik összetevője a legújabb kutatás szerint számos agresszív daganattípus terjedését megállíthatja - állítják amerikai kutatók. A San Franciscó-i California Pacific Medical Center kutatói kimutatták, hogy a kannabidiol képes kikapcsolni az emlőrák egyik agresszív formájának terjedéséért felelős gént. Ez az anyag ráadásul nem fejti ki a kannabisz jellegzetes...

Tovább... »
A kávé enyhíti a fájdalmat A kávé enyhíti a fájdalmat

Korábban már kiderült, hogy a kávé segíthet a fogyásban, illetve az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésében, s emellett hozzájárul az izmok növekedéséhez és bizonyos rákfajták megelőzéséhez. Norvég szakértők friss eredményei alapján pedig a fájdalmat is képes csillapítani.

Tovább... »
Az aromaterápia, mint a gyógyítás eszköze Az aromaterápia, mint a gyógyítás eszköze

Az aromaterápia egyre nagyobb teret nyer a különféle betegségek kezelése terén, az Amerikai Rák Társaság és az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériuma például már a hagyományos orvoslás kiegészítő kezeléseként alkalmazza a legkülönbözőbb illatanyagokat. Noha még igen kevés bizonyíték áll rendelkezésünkre a tekintetben, hogy az aromaterápia valóban meggyógyítana egyes...

Tovább... »
Szívműtét után együnk kurkumát! Szívműtét után együnk kurkumát!

Egy új thaiföldi kutatás szerint az antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőiről híres kurkuma kivonata segíthet megelőzni a szívinfarktust a bypassműtéten frissen átesett betegeknél. A bypassműtét során a szívizomzat megsérülhet, mert hosszasan kiiktatják a keringésből, emiatt pedig növekszik az infarktus kockázata.

Tovább... »
Pattanásra kakukkfű a megoldás Pattanásra kakukkfű a megoldás

A kakukkfűből készült gyógynövénytermékek hatékonyabbak lehetnek a pattanások ellen, mint a receptre kiváltható krémek, derült ki Dublinban, az Általános Mikrobiológiai Társaság tavaszi konferenciáján. A további klinikai kísérletek eredménye lehet a bőrprobléma hatásos kezelése.

Tovább... »
Az erős paprika óvja a szívet Az erős paprika óvja a szívet

A csilipaprika újabb csodát ígérhet orvosi szempontból is, nem csak a kulináris élvezetek terén. Tudósok jelentették, hogy a csípős kis növény óvja a szívet a fejlett világ első számú gyilkosával szemben. Az eredményeket az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) 243. nemzeti találkozóján és kiállításán tették közzé.

Tovább... »
A tej, mint stresszoldó A tej, mint stresszoldó

A memóriánk javulását és a stressz csökkenését érhetjük el egy pohár este elfogyasztott tejjel. A tejben lévő bizonyos anyagok, ugyanis, pozitívan hatnak rájuk.

Tovább... »
A gyümölcsök fogyasztása mindig ajánlott - Fotó: NetAmbulancia Az allergia 4.rész - Apró belső változások

Sorozatunk befejező részében arról szeretnénk szólni, hogy a betegség leküzdésében mennyire fontos szerepe lehet az apránként megváltoztatott életszemléletünknek.

Tovább... »
Virágzó Magnólia a Füvészkertben - Fotó: Benke Rita Az allergia 3.rész - Környezeti hatások

Nem fordíthatom vissza egyetlen emberként az üvegházhatás folyamatát, nem foltozhatom be az ózonlyukat, még Budapest levegőjét vagy a Duna vizét sem javíthatom meg.

Tovább... »

4. / 20. oldal (10/199)

«1234567891011 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Borbáth Györgyike Belgyógyászat... Borbáth Györgyike Hódmezővásárhely