Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

16. / 20. oldal (10/199)

«1011121314151617181920 »

A rendszeres zöld tea fogyasztással megelőzhető a mellrák A rendszeres zöld tea fogyasztással megelőzhető a...

Azoknak a kínai nőknek, akik fiatal koruktól kezdve rendszeresen ittak zöld teát, ritkábban és később lett emlőrákjuk, mint azoknak, akik nem teáztak - derült ki az Annals of Epidemiology folyóiratban közölt tanulmányból.

Tovább... »
Igyon zöld teát a tüdőrák megelőzésére Igyon zöld teát a tüdőrák megelőzésére

A zöldtea ivása bizonyos védelmet nyújthat a tüdőrák ellen tajvani kutatók szerint.

Tovább... »
A zöld tea stressz ellen is jó A zöld tea stressz ellen is jó

Az már korábban is közismert volt,hogy a zöld tea, mivel sok polifenolt tartalmaz / erős antioxidáns/ jótékony hatással van a szívre, a vérkeringésre, prevenció lehet a rákkal, az Alzheimer kórral szemben.

Tovább... »
Csodanövény-e a fokhagyma? Csodanövény-e a fokhagyma?

A fokhagyma a nagy megosztó: egyesek imádják, illatos, ízletes növénynek tartják, mások számára viszont büdös, emészthetetlen, amit alátámaszt az is, hogy állítólag az ördögöt is el lehet űzni vele.

Tovább... »
A brazil csodatea A brazil csodatea

A brazil menta leveléből főzött teát Dél-Amerikában évezredek óta használták fájdalomcsillapításra. Angol kutatók most megfelelően ellenőrzött vizsgálattal is igazolták a természetgyógyászati hagyomány igazságát és eredményeiket az Acta Horticulturae közölte.

Tovább... »
A ginkgo jó a lábartériáknak

A közkedvelt ginkgo biloba étrend-kiegészítő nem előzi meg a szívrohamot és a szélütést idősebb embereknél, ám úgy tűnik, csökkenti a lábartériák elzáródásának kockázatát - állítják amerikai kutatók a Circulation című szaklapban megjelent tanulmányukban.

Tovább... »
A szójatej nem óvja a szívet

Főleg a vegetariánusok vártak a szójatejben lévő különleges fehérjék és növényi ösztrogének fogyasztásától kedvező eredményt olyan szempontból is, hogy így csökkenthető a szívinfarktus esélye. Korosodó nők ilyen irányú vizsgálata azonban nem jelzett semmiféle, kedvező változást a szójatej hatására - adta hírül a Nutrition Research legújabb tanulmánya.

Tovább... »
Súlyos bajokra nem hatásos a homeopátia Súlyos bajokra nem hatásos a homeopátia

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nyilvánosságra hozott véleménye szerint súlyos, szervi betegségek gyógyítására nem alkalmas a népszerű gyógymód, a homeopátia.

Tovább... »
A zöld tea jótékony hatásáról A zöld tea jótékony hatásáról

A zöld teát évezredek óta nem csupán kellemes italként, hanem gyógyítási célból is fogyasztják, a legkülönbözőbb betegségek, panaszok kezelésére. A legújabb tudományos vizsgálatok most azt jelzik, hogy a zöld tea a csontok erősítésére is alkalmas - írták hongkongi kutatók a Journal of Agricultural and Food Chemistry legújabb számában.

Tovább... »
A zöld tea hosszabb életet biztosít A zöld tea hosszabb életet biztosít

A naponta hét csésze zöld teát vagy akár annál is többet elfogyasztó, idős emberek általában tovább élnek, mint azok, akik nem szeretnek teázni - állapították meg japán kutatók. Vizsgálatukat a nemzetközi szakfolyóirat, az Annals of Epidemiology legújabb száma közölte.

Tovább... »

16. / 20. oldal (10/199)

«1011121314151617181920 »