Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

11. / 20. oldal (10/199)

«678910111213141516 »

A tengeri szivacsok gyógyító hatása

Egy német mikrobiológus meggyőződése szerint a tengeri szivacsok hozzájárulhatnak új rákellenes vagy multirezisztens kórokozók ellen ható gyógyszerek kifejlesztéséhez.

Tovább... »
Miért ne csak só, bors, paprika legyen a fűszerszámos polcon? Miért ne csak só, bors, paprika legyen a...

Mert a fűszerekkel hathatunk az egészségre, könnyebben legyőzhetünk betegségeket, javíthatunk az étvágyon, az emésztésen, elősegíthetjük a szervezetünk ellenálló képességének javulását, könnyebben legyőztünk kisebb-nagyobb depressziót, téli rossz hangulatot, többen növelik a vágyat (afrodiziákumok), és még sorolhatnánk hosszasan jótékony hatásaikat.

Tovább... »
A levendula hatásos a bőrgombával szemben A levendula hatásos a bőrgombával szemben

A levendulaolaj nyugtató, görcsoldó és antimikrobiális tulajdonságairól volt ismert természetgyógyászati berkekben, most portugál kutatók újabb hatását mutatták ki: az illóolaj elpusztítja az élesztő- és a fonalas gombákat, amelyek az embernél bőr- és körömgombás megbetegedéseket okozhatnak.

Tovább... »
Az euphorbia peplus hatékony a bőrrák ellen Az euphorbia peplus hatékony a bőrrák ellen

Jó hír a bőrrákbetegeknek: egy olyan növény, amelyet sokan csak közönséges füvecskének tartanak, nagyon hasznos lehet e szörnyű kór ellen. Az Euphorbia Peplusról van szó, a legkisebb euphorbia-fajtáról, amelyet gyakran találunk vadréteken, sőt, akár kertjeinkben is. (Népszerű nevén kutyatej). E felfedezésről, amely az ausztrál Queensland Istitute of Medical Resarch...

Tovább... »
Segíti az agy újjáépítését a kurkuma

Állatkísérletek eredményei arra utalnak, hogy egy kurkumából kivont vegyület segíti az agysejtek regenerálódását szélütés után - közölték amerikai kutatók.

Tovább... »
Hatékony gyógyszer a Sanfilippo-szindroma kezelésére Hatékony gyógyszer a Sanfilippo-szindroma...

Egy ritka és halálos genetikai betegséget lehet hatékonyan kezelni a szójában található természetes anyaggal.
A veleszületett genetikai betegség Sanfilippo szindróma néven ismert, ez a harmadik eddig ismert formája a mucopolysaccharidosisnak. A betegség halállal végződik 15-20 éves korban, általában agyvérzés bekövetkeztével. Van néhány, B-vel és D-vel jelölt variánsa...

Tovább... »
A gránátalma minden betegséget kezel

A gránátalmalé erősen antioxidáns hatású, és emiatt szinte minden betegség kezelésére ajánlják, a ráktól a szívbajokig. Izraeli kutatók az amerikai vesegyógyászok idei tudományos ülésén ismertették eredményeiket, amelyek szerint ez a gyümölcslé jelentősen javítja a művese kezelésre szoruló betegek állapotát is.

Tovább... »
A fitoterápia áldásai A fitoterápia áldásai

Nem boszorkányművészet, hanem az orvoslás legősibb fajtája a fitoterápia, amely egy időben született az emberrel és lehetővé tette számára a túlélést, mielőtt a vegyi úton előállított oltóanyagok, antibiotikumok megjelentek volna.

Tovább... »
Influenza ellen: kivi Influenza ellen: kivi

Évek óta onnan is tudom, hogy közeledik az ősz vége, hogy megjelenik a kivi a piacon, és a legszebb példányai - pl. a sokféle formát öltő, köztük szív-alakú lepke-kivi a gyümölcsjoghurtom tetején landol. Bár egyelőre még nem alkalmazzák oltás helyett, tény, hogy ez az aprómagvas, kívül szőrös, belül élénkzöld, lédús gyümölcs nagyon sokat tehet a téli betegségek...

Tovább... »
A zöld tea mégsem segít megelőzni a mellrákot

A korábbi feltételezésekkel ellentétben a zöld tea nagy mennyiségben történő fogyasztása csak kis mértékben segít csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát - derült ki a Nemzeti Rákközpont jelentéséből.

Tovább... »

11. / 20. oldal (10/199)

«678910111213141516 »