Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A természet patikája

10. / 20. oldal (10/199)

«56789101112131415 »

Görögszéna, a vágy fűszere Görögszéna, a vágy fűszere

Görögszéna, más néven lepkeszeg, latinul Trigonella foenum Graecum. Egyike a curry alkotóelemeinek. Ez a fűszer azonban nemcsak keverékben jó, hanem önmagában is. Méghozzá igen hasznos a libido fokozásában.

Tovább... »
Ránctalanítás “csináld magad” módon Ránctalanítás “csináld magad” módon

Arcunk izmait éppen úgy lehet edzeni, rugalmassá tenni, mint testünk más izmait és ezzel megelőzzük megereszkedésüket, a ráncok kialakulását - mondja Paola Buonomo a milánói Academia Centro Ara jóga oktatója, aki a Corriere della Serában teszi közkinccsé ismereteit.

Tovább... »
Potenciazavarok esetén is hasznos a reflexológia Potenciazavarok esetén is hasznos a reflexológia

Akkor lesz eredményes a kezelés, ha a feltételekre és körülményekre a szokásosnál is sokkal jobban odafigyel a reflexológus.

Tovább... »
Együnk paradicsomot érrendszerünk védelméért Együnk paradicsomot érrendszerünk védelméért

A paradicsomban lévő likopén olyan hatást fejt ki a koleszterin ellen, mint a sztatinok családjához tartozó gyógyszerek. A jó hírt egy ausztrál tanulmány tartalmazza. - írja az E-Santé francia egészségügyi honlap.

Tovább... »
Az akupunktúra megoldás lehet a rejtélyes...

Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Tovább... »
A melatonin a szív- és érrendszeri betegségek ellen A melatonin a szív- és érrendszeri betegségek...

Az orvostudomány előtt már jó ideje ismert, hogy a melatonin fontos szerepet játszik az egészséges alvás létrejöttében. Újabban a spanyolországi Granada egyetemének kutatói kimutatták, hogy a hormon segít a testsúly szabályozásában, a koleszterin szint javításában azzal, hogy csökkenti az LDL, a rossz koleszterinnek nevezett összetevőjének szintjét és emeli a HDL, azaz...

Tovább... »
A paradicsom jótékony hatása

Paradicsomot enni igen egészséges, mert ebben a növényben fordul elő a legnagyobb mennyiségben a legfontosabb antioxidáns, a likopin, és sokféle vitamint, szervezetünk számára létfontosságú elemet is tartalmaz. Amerikai kutatók összefoglaló tanulmányt írtak a paradicsomról, mely az American Journal of Lifestyle Medicine szakfolyóiratban jelent meg.

Tovább... »
Premenstruációs szindróma csökkentése Premenstruációs szindróma csökkentése

A nőknek, akik premenstruácios szindrómában (PMS) szenvednek, nem könnyű az életük, tüneteik lehetnek folyadékvisszatartás, kedélyhullámzás, feszültség, szorongás...
Van, aki azt mondja, hogy a magnézium segít, de ez nem működik mindenkinél.

Tovább... »
Az aszalt alma megkönnyíti a menopauzát

A "naponta egy alma a doktort távol tartja" mondás igazságát egy amerikai vizsgálat tudományosan is megerősítette. A tanulmányt ismertető előadás Washingtonban az Experimental Biology 2011 kongresszuson hangzott el.

Tovább... »
Még több pozitív hatása van az almának

Létezik az angolban egy mondás, amely szerint napi egy alma megóvja egészségünket - egy új vizsgálat szerint valóban egészen különleges gyümölcs az alma.

Tovább... »

10. / 20. oldal (10/199)

«56789101112131415 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Borovszky Tamás Belgyógyászat... Borovszky Tamás Csehimindszent