Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Szívesebben adnak a kisgyerekek

forrás: Medipress
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: édesség, kisgyerek, irigység
Szívesebben adnak a kisgyerekek

Egy friss kutatás azt mutatja, hogy a kisgyermekek jobban szeretnek édességeket ajándékozni, mint kapni. Az is kiderült, hogy a 2 évesnél fiatalabbak szívesebben adnak olyan nyalánkságokat másoknak, amelyek az övék, mint ugyanolyan édességeket, amelyek nem a sajátjuk.

A PLoS One június 14-i számában megjelent kutatásban a kanadai British Columbia Egyetem három pszichológusa édességeket adott kisgyermekeknek, és néhány perccel később arra kérte őket, hogy adják az egyiket egy játék babának. A gyerekek egy újabb nyalánkságot is kaptak, és megkérték őket, hogy azt is adják a babának.


A gyerekek ezekre a kérésekre adott reakcióit videón rögzítették, majd kiértékelték. A kutatók kimutatták, hogy az alanyok nagyobb örömet éreztek, amikor saját édességüket osztották meg, mint amikor az extra nyalánkságot ajándékozták el. Ez arra utal, hogy a viselkedés érzelmileg jutalmazó a gyerekek számára.


„Az emberek általában úgy gondolják, hogy a kisgyerekek természetüknél fogva önzők"
- nyilatkozta a kutatás vezetője, Lara Aknin. „Eredményeink azonban azt bizonyítják, hogy a gyerekek valójában jobban szeretnek adni, mint kapni."


A kutatók úgy vélik, hogy ezek, és a felnőttekkel végzett más kutatások eredményei együttesen arra utalnak, hogy a mások segítése miatt érzett öröm mélyen az emberi természetben gyökerezik.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Borkó Rezső Fül-orr-gégegyógyászat... Borkó Rezső Szolnok