Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Fogyás

9. / 11. oldal (10/106)

«1234567891011 »

Fogyókúra vegetáriánus étrenddel – valóban segíthet? Fogyókúra vegetáriánus étrenddel – valóban...

Mindenki számára ismert, hogy a vegetáriánusok száműzik étrendjükből az állati eredetű táplálékokat, nemcsak a marha- és disznóhúst, hanem a baromfit és a halat is. A vegánok étrendjében például, nem szerepel sem a tej, a tejtermékek, a tojás, a méhészeti termékek, sem bármilyen egyéb állati eredetű anyag.

Tovább... »
A megfelelő diéta nem csak a testsúlyt, de a vérnyomást is csökkenti A megfelelő diéta nem csak a testsúlyt, de a...

Azoknak a magas vérnyomással élő embereknek, akik testsúlyukat csökkenteni szeretnék, az alacsony szénhidráttartalmú diétát ajánlja egy most közzétett amerikai tanulmány.

Tovább... »
Ünnepi kilók Ünnepi kilók

Mit tegyünk az ünnepek alatt összeszedett kilókkal? Tekintettel arra, hogy az ünnepek alatti nagy evések miatt az emberek nagy része egy-két kilóval nehezebb lett, a La Stampa című olasz lap dr. Fabio Galvani, a cataniai egyetem alkalmazott étkezés-tudomány professzorától kért tanácsokat olvasói számára a fogyást illetően.

Tovább... »
Csodaszerekkel nem lehet tartósan lefogyni Csodaszerekkel nem lehet tartósan lefogyni

A kínálat bőséges, a súlyfelesleggel küzdők kapkodhatják a fejüket a sokféle "egyedül üdvözítő" módszer hallatán. Mert vannak csodapirulák, alakformáló masinák, garantált eredményt hozó léböjt kúrák, salaktalanítás, méregtelenítés csoportokban, kitalálták az alva fogyás lehetőségét, olykor egészen elképesztően arcátlan módon bizonygatják, hogy három hét alatt akár 30...

Tovább... »
Lefogyasztott egerek és a tökéletes alak titka

Amikor egerekben lezártak egy energiakontrolláló mechanizmust, azok karcsúbbak lettek a normál rágcsálóknál - közölték kedden amerikai kutatók.

Tovább... »
A jelentős fogyás jó a szívnek

A nagy elhízás erélyes kezelésének fontos eredménye, hogy a szív túlsúlya is kedvezően alakul, az erek állapota pedig javul. A jelenlegi, legkorszerűbb vizsgálati módszerekkel kapott eredményeket az egyik legkorszerűbb szívgyógyászati folyóirat, a Journal of American College of Cardiology közölte.

Tovább... »
Az oligofruktóz tartalmú édesítő a vérnyomást is csökkenti Az oligofruktóz tartalmú édesítő a vérnyomást is...

Ha valaki karcsúsodni szeretne, és ezért cukor helyett különleges édesítőszert használ, szerencsés esetben vérnyomása és koleszterinszintje is csökken.

Tovább... »
DNS hiány miatt kövér a gyerek?

A gyerekek egy részénél a túlzott elhízást a DNS-molekula bizonyos részeinek hiánya okozhatja - jelentették brit kutatók a Nature tudományos magazin online kiadásában vasárnap.

Tovább... »
Az érzelmi evés és a fogyókúra Az érzelmi evés és a fogyókúra

A legtöbb ember számára az evés többet jelent puszta táplálékbevitelnél: nem tudunk úgy tekinteni az elfogyasztani kívánt táplálékra, mintha az kizárólag tápanyagforrás lenne. Különösen így van ez az érzelmi evőknél, akik étkezési szokásait nagyrészt az érzelmek uralják és irányítják.

Tovább... »
A sikeres fogyókúra elemei A sikeres fogyókúra elemei

Valószínűleg nagyon sokunknak volt már fogyókúra-próbálkozása. Kinek több, kinek kevesebb sikerrel járt. Irigykedve hallgatjuk, olvassuk az olyan emberek beszámolóit, akiknek sikerült leadni a felesleges kilókat. Miért sikerül lefogyni egyikünknek, és másoknak miért nem?
Megmutatjuk, hogyan kezdjen bele a diétázásba, hogy ne maradjon el a siker.

Tovább... »

9. / 11. oldal (10/106)

«1234567891011 »