Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Csoportosan könnyebb a fogyás

forrás: Medipress
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: fogyás, fogyókúra, csoport, egyén
Csoportosan könnyebb a fogyás

Az egyéni fogyókúrát folytatók a legújabb kutatási eredmények szerint sokkal kevesebb kilót adnak le, mint azok, akik csatlakoznak egy fogyókúrás csoporthoz. A houstoni Baylor Egyetem Orvostudományi Karának új kutatásából kiderült, hogy azok a fogyókúrázók, akik a Weight Watchers csoporthoz csatlakoznak, átlagosan ötször többet fogynak, mint azok, akik önállóan diétáznak. Az egyetem kutatói Dr. Craig Johnston vezetésével összehasonlították a csoportos fogyókúrázók és az egyéni fogyókúrázók eredményeit, és kimutatták, hogy három és hat hónap elteltével a Weight Watchers csoporthoz csatlakozók sokkal többet adtak le testsúlyukból, mint azok, akik egyedül próbáltak lefogyni.

Három hónap elteltével az átlagos testsúlycsökkenés a Weight Watchers csoportban 4 kilogramm, az önálló csoportban 0,8 kilogramm volt. Hat hónap múlva a különbség még feltűnőbb lett: a csoport tagjai átlagosan 4,5 kilogrammot, az egyedül fogyókúrázók pedig átlagosan csak 0,6 kilogrammot adtak le.


„A fogyás mértékének különbsége a két csoport között jelentős volt" - mondta Johnston. „Míg a Weight Watchers tagjai hat hónap alatt jelentős testsúlycsökkenést értek el, az önállóan fogyókúrázók újra elkezdtek hízni." A szakértő azt is hozzátette, hogy a fogyás mértéke is megdöbbentő a Weight Watchers csoportban. A csoportban ugyanis sokkal több embernek sikerült klinikailag jelentős testsúlycsökkenést produkálniuk, ami bizonyíthatóan csökkenti a 2-es típusú diabétesz és a szív-érrendszeri megbetegedések kockázatát.


Ez a legújabb publikált kutatás, amely azt bizonyítja, hogy a Weight Watchers program hatékony és fenntartható fogyókúrás módszer. Egy a Lancet szaklapban nemrég megjelent tanulmány arról számolt be, hogy az egyéves kísérlet eredményei alapján a Weight Watchers programba utalt felnőttek több mint kétszer annyit adtak le testsúlyukból, mint azok, akik csak a családorvosuk irányításával végeztek fogyókúrás.


A British Medical Journal szakfolyóiratban közzétett legújabb kutatásból az is kiderült, hogy a közösség alapú fogyókúrás programok hatékonyabbak és olcsóbbak, mint a szakképzett egészségügyi szakemberek által kínált programok.