Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A méhen belüli fogamzásgátlás segítheti a fogyást

forrás: Medipress
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: spirál, méhen belüli fogamzásgátló, fogyás

A méhen belüli fogamzásgátló eszközök (IUD), mint például a spirál használata súlycsökkenést eredményezhet, derült ki egy új kutatás eredményeiből. A vizsgálatok során a kutatók összesen 223, 15 és 44 év közötti nő egészségügyi adatait követték figyelemmel két éven keresztül, akik kétféle méhen belüli fogamzásgátló módszert alkalmaztak. A vizsgált nők egyik fele réztartalmú, nem hormonális méhen belüli fogamzásgátlót, míg a másik fele hormonális méhen belüli fogamzásgátlót használt, amely minden nap egy kis mennyiségű levonorgesztrel nevű progeszteron hormont adagolt a nők méhébe.

A felmérés eredményeiből az derült ki, hogy a nők mindkét csoportban testsúlyuk közel 1 százalékát adták le a méhen belüli fogamzásgátlók használatának első és második évében. A kutatás eredményeit az Amerikai Szülész- Nőgyógyász Kollégium San Diegó-i éves konferenciáján ismertették.


„Valójában arra számítottunk, hogy a méhen belüli fogamzásgátló miatt a nők meghíznak, ennek ellenére éppen azt tapasztaltuk, hogy a felmérésben részt vevő nők testsúlya lecsökkent" - nyilatkozta Dr. Erika Kwock, a tanulmán szerzője, a Santa Clara-i Észak-Kaliforniai Kaiser Permanente Intézet szülész-nőgyógyásza.


„A kutatási eredmények nagyon figyelemreméltóak, és számos újabb kérdést vetnek fel, de a tanulmányban véleményem szerint nem vett részt elegendő nő ahhoz, hogy messzire menő következtetéseket lehessen levonni" - jegyezte meg Dr. Jill Rabin, a Long Island-i Zsidó Orvosi Központ nőgyógyászati osztályának vezetője.