Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Fertőző betegségek Fertőző betegségek

Betegség
H1N1 influenza H1N1 influenza
A H1N1 influenza első eseteit 2009 tavaszán Mexikóban diagnosztizálták, ahol 1 hónap alatt kb. 2500-an szenvedtek súlyos tüdőgyulladásban influenza...
ajánlott cikkek a témában

A légutakat és a tüdőt is károsítja a h1n1 vírus

Az új típusú, H1N1 influenza vírusa a légcsőtől a tüdő mélyéig károsítja a légutakat, hasonlóan az 1918-as és 1957-es járványt okozó vírusokhoz - közölték megállapításaikat kedden amerikai kutatók.

nyil Tovább a cikkhez

Az új influenza halálozási aránya nem nagyobb, mint a szezonális influenzáé

A pandémiás influenza halálozási aránya nagyjából azonos a szezonális influenza halálozási arányával, és legtöbb esetben enyhe lefolyású - állapították meg a Harvard Egyetem kutatói az eddigi egyik legmódszeresebb tanulmányban.

nyil Tovább a cikkhez

Veszélyesebb a H1N1, mint eddig gondolták

Az új influenza kórokozója, a H1N1 sokkal virulensebb, azaz sokkal aktívabb, mint előtte gondolták, olyan anyagokat termel, amelyek gátolják a szervezet természetes védekezését - hangsúlyozta Falus András akadémikus, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója az MTI-nek.

nyil Tovább a cikkhez

Karácsony a H1N1-el

Az új influenza bizony a karácsonyi etikettet is megváltoztatta: kézfogás helyett jobb az arcra adott puszi, a fagyöngy alatt lopott csók előtt pedig érdemes engedélyt kérni - javasolták brit etikettszakértők.

nyil Tovább a cikkhez