Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

8. / 39. oldal (10/381)

«345678910111213 »

Védi a szívet a halolaj

Az American Journal of Physiology című lapban megjelent tanulmány szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj segíti a szívizomzat helyes működését és csökkenti a stressz szívre gyakorolt káros hatásait.

Tovább... »
A gyakori, rövid mozgás a telítettségérzet...

Az egész napra elosztott, időszakosan végzett, rövid testmozgások hatékonyabban meggyőzik az agyunkat arról, hogy tele vagyunk, mint egyetlen intenzív edzés.

Tovább... »
Egészségesek-e az iskolai büfék?

Egy, a Robert Wood Johnson Alapítvány által készíttetett és a JAMA Pediatrics című lapban megjelent tanulmány szerint az amerikai általános iskolákban kisebb a valószínűsége annak, hogy az egészségre káros termékeket árusítsanak a büfékben, amennyiben az adott állambeli vagy iskolai körzetbeli szabályozás vonatkozik ezekre az intézményekre. Mindez azért is igen fontos...

Tovább... »
A kakaó ellensúlyozhatja az elhízással járó betegségeket A kakaó ellensúlyozhatja az elhízással járó...

A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói szerint néhány csésze forró kakaó nemcsak a hideg téli napokat teheti szebbé, hanem az elhízott embereknek az olyan gyulladással összefüggő betegségek hatékonyabb szabályozásában is segíthet, mint például a cukorbetegség. A European Journal of Nutrition szaklapban publikált kísérletükben az egyetem munkatársai Joshua Lambert vezetésé...

Tovább... »
Fogszuvasodás megelőzése sajttal Fogszuvasodás megelőzése sajttal

A tejtermékek fogyasztása közismerten jót tesz az egészségünknek, különösen csontjaink egészségének. Arról azonban eddig nem sok célzott kutatás készült, hogyan befolyásolják a tejtermékek a száj egészségét. A General Dentistry május/júniusi számában megjelent új kutatás azonban azt mutatja, hogy a sajt és más tejtermékek fogyasztása segíthet a fogszuvasodás...

Tovább... »
A gyulladás és az étvágy összefüggése

A hosszú időn át fennálló, enyhe gyulladás és az átlagon felüli étvágy egyaránt jellemző az elhízottakra. Ennek a megfigyelésnek látszólag ellentmond, hogy az akut gyulladás több betegség esetében is étvágytalansággal jár. A Szingapúri Képalkotó Diagnosztikai Társaság tagjai egereken tanulmányozták, hogyan hat a krónikus és az akut gyulladás az étvágyra.

Tovább... »
Édesítőszer módosíthatja, hogy miként bontjuk le a...

A Washingtoni Egyetem orvosi karának munkatársai kimutatták: egy népszerű mesterséges édesítőszer módosíthatja, hogy az emberi szervezet miként bontja le a cukrot.

Tovább... »
A vegetáriánusok tovább élnek

A vegetáriánusoknál 12 százalékkal alacsonyabb a halálozási kockázat - derül ki egy friss kaliforniai kutatásból, amelyet a Hetednapi Adventista Egyház 73 300 tagjának bevonásával készítettek. A húst nem evőknél a rákot kivéve valamennyi betegség ritkábban jelent meg halálokként.

Tovább... »
Befolyásolja az agyműködést a joghurt Befolyásolja az agyműködést a joghurt

A Kalifornia Egyetem (Los Angeles) munkatársai szolgáltatták arra az első bizonyítékot, hogy a joghurtfélékkel fogyasztott probiotikumok mind a nyugalmi fázisban, mind a reakció során befolyásolják az agy működését. A joghurtfélékről régóta tudjuk, hogy befolyásolják egészségi állapotunkat, azonban most kiderült, hogy más módon is, mint azt eddig ismertük.

Tovább... »
Hatékonyan enyhíti a testmozgás okozta asztmás...

Az Indianai Egyetem legújabb kutatásából az derült ki, hogy az új-zélandi zöldhéjú kagylóból (Perna canaliculus) készített omega-3 tartalmú étrendkiegészítő jelentős mértékben javítja a tüdőfunkciót és csökkenti a légúti gyulladást mozgás okozta hörgőszűkület esetén.

Tovább... »

8. / 39. oldal (10/381)

«345678910111213 »