Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

5. / 39. oldal (10/381)

«1234567891011 »

Miért olyan felkapottak az antioxidánsok? Miért olyan felkapottak az antioxidánsok?

Huszonöt ével ezelőtt az „antioxidáns" kifejezés még teljesen újnak számított, mára azonban óriási üzletággá nőtte ki magát az antioxidánsokat tartalmazó élelmiszeripari termékek értékesítése. Az antioxidánsokat nem csupán az étrend-kiegészítők címkéjén tüntetik fel, de ugyanúgy megtalálhatók a gabonapehely, a gyümölcslé, az energiaszelet, a tea, a csokoládé, vagy akár...

Tovább... »
A kávé enyhíti a fájdalmat A kávé enyhíti a fájdalmat

Korábban már kiderült, hogy a kávé segíthet a fogyásban, illetve az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésében, s emellett hozzájárul az izmok növekedéséhez és bizonyos rákfajták megelőzéséhez. Norvég szakértők friss eredményei alapján pedig a fájdalmat is képes csillapítani.

Tovább... »
Rostban gazdag étrenddel a vastagbélrák ellen Rostban gazdag étrenddel a vastagbélrák ellen

Bizonyos védő tápanyagokat tartalmazó kiegyensúlyozott, rostban és C-vitaminban gazdag étrend csökkentheti a rákot okozó vegyületek szintjét a belekben - derült ki egy brit kutatásból. Az első olyan kutatást végezték el az Aberdeen Rowett Egyetem Táplálkozási és Egészségtudományi Intézetének kutatói, amely azt vizsgálta, hogy bizonyos ételek kombinációja hogyan...

Tovább... »
A vörös hús és a prosztatarák kapcsolata A vörös hús és a prosztatarák kapcsolata

Egy friss tanulmány szerint a serpenyőben sült vörös húsok akár 40 százalékkal növelhetik a prosztatarák kockázatát. A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a vörös húsok magas hőmérsékleten sütésekor rákkeltő vegyületek jönnek létre, ami megnövelheti a betegség kockázatát. A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói közel 2000 férfi adatait vizsgálták, akiknek fele a...

Tovább... »
A bioélelmiszerek sem sokkal egészségesebbek A bioélelmiszerek sem sokkal egészségesebbek

Bár az organikus alapanyagok sokkal drágábbak lehetnek ipari körülmények között előállított társaiknál, valójában nem egyértelmű, hogy egészségesebbek, esetleg táplálóbbak náluk - derül ki egy friss amerikai tanulmányból. A kutatók nem találtak érdemi eltérést az organikus és a hagyományos élelmiszerek vitamintartalma között, viszont a pozitív egészségügyi hatások...

Tovább... »
Stroke megelőzése csokoládéval Stroke megelőzése csokoládéval

Egy új svéd kutatás szerint a csokoládé mértékletes fogyasztása férfiakban csökkenti az agyérgörcs kockázatát. Úgy tűnik, ez a legújabb, korábban kimutatott számos más előnye mellett. A Neurology legutóbbi számában megjelent kutatás során a stockholmi Karolinska Intézet kutatói Susanna Larsson vezetésével több mint 37 ezer férfit követtek legalább tíz éven...

Tovább... »
Jót tesznek az emlékezőképességnek a bogyós gyümölcsök Jót tesznek az emlékezőképességnek a bogyós...

A bogyós gyümölcsök, például az áfonya és az eper segíthetnek megőrizni az agyi funkciókat, derült ki egy új kutatásból. Azok a nők, akik sokat ettek ezekből a gyümölcsökből, akár 2,5 évvel is késleltethették a kognitív öregedést. A kognitív képességek közé tartozik a gondolkodás, az emlékezés és az érvelés.

Tovább... »
A falásrohamok és a függőség kapcsolata A falásrohamok és a függőség kapcsolata

A falásrohamok, amikor valaki nagy mennyiségű ételt habzsol be rövid idő alatt, megnövelhetik a betegben más addiktív viselkedések, többek között a drogfüggés kialakulásának valószínűségét - derül ki a Pennsylvaniai Állami Egyetem Orvostudományi Karának kutatásából. Az eredmény rövidtávon felfedheti a drogfüggőséget, a függőséget és a visszaesést elősegítő...

Tovább... »
Jöhet a cékla alapú hamburger Jöhet a cékla alapú hamburger

Egy olyan pulyka-hamburgert fejlesztettek ki az Aberdeen Egyetem kutatói, melynek húspogácsája céklakivonatot tartalmaz, ez pedig segít megakadályozni, hogy a szervezet a zsírokat elraktározza. Valószínűleg a legtöbb diétázó egyik álma válhat valóra hamarosan az elsőre talán kissé bizarrnak tűnő ötlettel.

Tovább... »
Jön a tavasz, jönnek az egészséges ételek Jön a tavasz, jönnek az egészséges ételek

A sok zöldségen és gyümölcsön alapuló diéta nemcsak hatékonyan segít leadni a téli hónapok alatt felszedett kilókat, hanem tanulmányok által bizonyítottan hatékonyan előzi meg az egyes rákos megbetegedéseket, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Tovább... »

5. / 39. oldal (10/381)

«1234567891011 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Albert Attila Belgyógyászat... Albert Attila Sárospatak Rendelőintézet