Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

4. / 39. oldal (10/381)

«1234567891011 »

Mit együnk, a jó emlékezethez? Mit együnk, a jó emlékezethez?

Bár egyelőre nincs olyan varázsszer, ami segítene megvédeni és felturbózni a memóriát, számtalan olyan élelmiszer létezik, amit ha beiktatunk étrendünkbe, javíthatjuk emlékezőképességünket. Egy, a Food Technology januári számában megjelent cikkben Linda Milo Ohr társszerkesztő összegyűjtötte az emlékezőtehetséget javító élelmiszereket:

Tovább... »
A rostdús étrend nem mindig jelent megoldást A rostdús étrend nem mindig jelent megoldást

A gyomrunk a testünk egyik legkényesebb része: Nagy-Britanniában a becslések szerint körülbelül kilencmillió ember szenved egyszerre hasfájástól, puffadástól vagy hasgörcsöktől, mialatt a népesség 12-15 százaléka székrekedéssel küzd, 20 százaléka pedig irritábilis bél szindrómában szenved. Dr. Anton Emmanuel, a londoni University College kórház gasztroenterológusa a...

Tovább... »
A gyerekek az evésben is a szülőket követik A gyerekek az evésben is a szülőket követik

A szülői példamutatás az étkezési szokások szempontjából is számít. Sőt, azok a gyerekek, akik többnyire a szüleikkel vacsoráznak, könnyebben eleget tehetnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának, miszerint naponta ötször fogyasszanak legalább 8 dekányi zöldséget, gyümölcsöt. A közös családi vacsora úgy tűnik, nem csak a család összetartását erősítheti...

Tovább... »
A gyorséttermi ételek is közrejátszanak az asztma kialakulásában A gyorséttermi ételek is közrejátszanak az asztma...

A betegségek és az étrend nemzetközi mintáinak elemzése alapján az derült ki, hogy a gyorséttermi ételek heti háromszori fogyasztása gyermekekben asztma és ekcéma kialakulásához vezethet. A Thorax szaklap legújabb számában megjelent tanulmányhoz több mint 500 ezer gyermek adatait vizsgálták mintegy 50 országban. Az eredmények szerint az egészségtelen étrend lehet felelős...

Tovább... »
Itt az omega-3 zsírsavban gazdag darált marhahús Itt az omega-3 zsírsavban gazdag darált marhahús

A Kansas Állami Egyetem kutatóinak hála akár egy ízletes hamburger is ez egészséges étrend részét képezheti, ugyanis laboratóriumi körülmények között sikerült olyan marhahúst előállítaniuk, amely rendkívül gazdag az egészséges omega-3 zsírsavakban. Jim Drouillard, a Kansasi Egyetem állattudományi professzora kidolgozott egy olyan technikát, amivel fel lehet dúsítani a...

Tovább... »
Hallal az asztma ellen! Hallal az asztma ellen!

Friss kutatások szerint, azoknál a kisgyerekeknél, akik 6 és 12 hónapos koruk között rendszeresen fogyasztanak halat, kisebb lesz az asztma kialakulásának kockázata. A rotterdami Erasmus Orvosi Központ kutatói Jessica Kiefte-de Jong vezetésével a Pediatrics című lapban számoltak be a több mint 7000 holland gyerek bevonásával készített tanulmányuk eredményeiről. A...

Tovább... »
A paleolit étrend titka A paleolit étrend titka

Talán újra kellene gondolnunk azt a népszerű képet, hogy a kőkorszaki ember mohón rágcsálja a nagy darab bölényhúsokat. A modern étrendek legújabb kémiai elemzése azt mutatja, hogy az ősember kevesebb húst fogyasztott, mint hittük. Az American Journal of Physical Anthropology novemberi számában megjelentő eredmények magyarázatot adhatnak arra, miért véli úgy sok...

Tovább... »
A gluténmentes étrend felesleges az egészségeseknek A gluténmentes étrend felesleges az...

A gluténmentes étrend követése nem jár előnnyel az átlagos, egészséges felnőtt népesség számára - állítja az Arizonai Állami Egyetem professzora a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics folyóiratban publikált tanulmányában. Glenn Gaesser, az egyetem Egészséges Életmód Kutatóközpontjának igazgatója szerint az utóbbi időben kialakult népszerűsége ellenére a...

Tovább... »
Étrendmódosítással a szülés utáni diabétesz ellen Étrendmódosítással a szülés utáni diabétesz...

Ha a terhesség alatti cukorbetegséggel kezelt nők egészségesen táplálkoznak a szülést követően, nagymértékben csökkentik a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát - derült ki egy új kutatásból. Korábban nem tudták, hogy mennyivel lehet csökkenteni a betegség veszélyét az étrend megreformálásával. Az Egyesült Államokban a korábban egészséges terhes nők 5...

Tovább... »
Vigyázzunk a vadhússal Vigyázzunk a vadhússal

A terhes nők és kicsi gyerekek ne egyenek túl sok vadhúst, mert az állatok kilövéséhez alkalmazott ólomgolyó veszélyes lehet az egészségükre - javasolják brit szakértők. Az Élelmiszerszabványügyi Hivatal (FSA) jelentése szerint akik gyakran esznek ólomgolyóval kilőtt vadak húsából, azok inkább hódoljanak kevesebbszer szenvedélyüknek, de a terhes kismamák és a gyerekek...

Tovább... »

4. / 39. oldal (10/381)

«1234567891011 »