Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

30. / 39. oldal (10/381)

«2526272829303132333435 »

A napi egy tojás nem növeli a diabétesz...

Napi egy tojás vélhetően nem növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg tanulmányukban a Harvard Egyetem kutatói.

Tovább... »
Valóban sokat esznek a kamasz fiúk

A tinédzser fiúkat nevelő szülők gyakran hiszik, hogy gyerekük kieszi a hűtőt - és mint egy frissen készült tanulmány rámutatott, nem is alaptalanul: a kamasz fiúk ugyanis valóban sokat esznek.

Tovább... »
A fehér rizs elősegíti a diabétesz kialakulását

Összefüggést talált a fehér rizs fogyasztása és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának nagyobb kockázata között egy hétfőn közzétett amerikai tanulmány.

Tovább... »
Naponta egy-két alma Naponta egy-két alma

A milánói Mario Negri intézet kutatói kimutatták, hogy az alma fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Hogy az alma jó hatással van a szervezetre, azt már ükapáink is tudták, nem véletlenül járta a mondás, hogy naponta egy alma feleslegessé teszi az orvost, de a rákra gyakorolt pozitív hatása eddig ismeretlen volt.

Tovább... »
Gyulladásos bélbetegséget okozhat az állati...

A sok állati fehérje fogyasztása növelheti a nőknél a gyulladásos bélbetegségek kialakulásának kockázatát - állapították meg tanulmányukban francia kutatók.

Tovább... »
Magas vérnyomást okoznak a cukros üdítők

Gyógyszerek szedése nélkül is csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című szaklapban közzétett tanulmányból.

Tovább... »
A mediterrán diéta segít megelőzni a...

A mediterrán diétaként ismert étrend segítheti a szívproblémák kialakulása elleni védekezést, és azoknál is hasznos lehet, akik már szívgondokkal küzdenek.

Tovább... »
A cukorbeteg egyen sok gabonát a hosszabb...

Azok a cukorbeteg nők élnek a legtovább, akik a legtöbb teljes őrlésű gabonából készült ételt fogyasztják.

Tovább... »
Sok a só és a zsír az iskolai menzákon

Megdöbbentő mértékben túladagolják az óvodai és iskolai étkeztetésben a zsírt, a szénhidrátot és a sót, ezért az ÁNTSZ programot indít Békésben az egészséges táplálkozás elterjesztéséért - közölte az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális intézetének helyettes vezetője Kondoroson sajtótájékoztatón kedden.

Tovább... »
Az olajos magvak egyéb előnyük mellett a...

Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »

30. / 39. oldal (10/381)

«2526272829303132333435 »