Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

11. / 39. oldal (10/381)

«678910111213141516 »

A kevés alvástól éhesek leszünk A kevés alvástól éhesek leszünk

Egy kisebb tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a több alvás segíthet a túlevés megelőzésében, és a kutatók azt is megállapították, hogy ez a hormonális folyamat különböző módon fejti ki a hatását a férfiak és nők körében. A tanulmány elkészítéséhez 27 normál súlyú, 30 és 45 év közötti férfit és nőt vizsgáltak meg a kutatók. A résztvevők egyik fele a kutatás...

Tovább... »
A hamburgeradó előnyei A hamburgeradó előnyei

A legújabb kutatási adatok szerint az üdítőitalok és telített zsírokban gazdag ételek megadóztatása, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás propagálása arra ösztönözheti az embereket, hogy változtassanak étkezési szokásaikon és ezáltal egészségesebben éljenek. Új-zélandi kutatók 32 korábbi tanulmány adatait összesítve kimutatták, hogy már 1 százaléknyi adóemeléssel 0...

Tovább... »
Kávé helyett kezdjük teával a reggelt

A zöld teának számos előnyös hatása van: felgyorsítja az anyagcserét, segít csökkenteni a magas vérnyomást, sőt még a fogszuvasodás ellen is véd. Az új kutatásokból nemrég ráadásul az is kiderült, hogy javítja a memóriát és a kognitív funkciókat is.

Tovább... »
A főtt ételektől fejlődött az ősember agya A főtt ételektől fejlődött az ősember agya

Két egymástól független, friss tanulmány szerint bármilyen egészséges is a vegetáriánus, a vegán vagy a nyers diéta, evolúciós szempontból egyáltalán nem számítanak „természetesnek" az ember számára. A tanulmányokból az derül ki, hogy az ősember agyának drámai mértékű növekedése néhány millió év leforgása alatt a hús és a főtt ételek fogyasztásának köszönhető. A kutató...

Tovább... »
Zöldséggel teljes az étkezés

Ha a gyerekeinknek több zöldséget adunk, nem csak egészségesebbek lesznek, hanem elégedettebbek is - derült ki a Cornell Egyetem új tanulmányából.

Tovább... »
Megkeseríti az életet a fűszerallergia Megkeseríti az életet a fűszerallergia

Milyen lehet az élete azoknak, akik sosem étkezhetnek étteremben, nem viselhetnek sminket, nem illatosíthatják magukat parfümökkel, vagy emelhetnek le csak úgy valamilyen készételt az üzletek polcairól? Az Anaheimben összegyűlt Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Szakkollégium (ACAAI) tagjai szerint a világ lakosságának 2-3 százaléka fűszerallergiában szenved. A...

Tovább... »
Jó tanácsok étkezéshez Jó tanácsok étkezéshez

A fűszerektől a sziesztáig minden kultúrának megvannak a maga módszerei az egészség és a megfelelő testsúly megőrzésére. Az egészséges életmód népszerűsítése jegyében az alábbiakban tíz olyan nemzetközi egészségügyi titkot veszünk sorra, amelyek segítenek fittnek és karcsúnak maradni.

Tovább... »
8 fontos étel 40 felettieknek 8 fontos étel 40 felettieknek

Fiatalon még megengedhetjük magunknak, hogy lazán vegyük az étkezést, de negyven felett szervezetünk másképp kezd reagálni mindenre, amit elfogyasztunk. A kutatások azt mutatják, hogy 30 éves korunkra elkezd csökkenni a nyugalmi állapotban elégetett energia mennyisége, és ez ettől kezdve évtizedenként további hét százalékkal tovább csökken. Ha tehát ugyanannyit eszünk...

Tovább... »
Paradicsomhéjból egészséges rágcsa

A feldolgozott nasik általában egészségtelenek, Zeinab Dehghan-Shoar, a Massey Egyetem egyik diákja azonban kifejlesztett egy olyan rágcsálnivalót, amely nem csak finom, hanem még egészséges is.

Tovább... »
Hosszútávon nincs nagy előnye a bioétkezésnek Hosszútávon nincs nagy előnye a bioétkezésnek

Azoknak a szülőknek, akik gyermekeik bio étkeztetését fontolgatják, tisztában kell lenniük azzal, hogy kevés tudományos bizonyíték támasztja alá az ilyen étrend hosszú távú előnyeit. Az organikus élelmiszerek alacsonyabb növényvédőszertartalma azonban a kutatók szerint előnyösebb lehet a gyermekek agyának fejlődése szempontjából.

Tovább... »

11. / 39. oldal (10/381)

«678910111213141516 »