Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

10. / 39. oldal (10/381)

«56789101112131415 »

Biofilmek szalmonella esetén is

A Virginia Műszaki Egyetem munkatársai felfedték, hogy a baktériumok védekező készségét növelő biofilmek a korábban véltnél nagyobb szerepet töltenek be a szalmonella nevű kórokozó esetén.

Tovább... »
A gyerekek étkezését befolyásolják a celebek A gyerekek étkezését befolyásolják a celebek

A Liverpool Egyetemen készült friss tanulmány kimutatta, hogy a népszerű emberek által jóváhagyott és helyeselt termékek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy minél többet fogyasszanak az adott termékből. Az is kiderült, hogy a gyerekek főleg akkor éreztek késztetést az adott termék iránt, ha a hírességet a tévében a megszokottól eltérő környezetben látták. A termékek...

Tovább... »
A vasban gazdag étrenddel elkerülhető a PMS A vasban gazdag étrenddel elkerülhető a PMS

A nők millióit érintő, premenstruációs tünetegyüttes néven ismert felfokozott érzelmi állapot és fájdalomérzés a legújabb kutatás szerint növényi eredetű vasban gazdag étrenddel enyhíthető. Az American Journal of Epidemiology internetes kiadásában megjelent tanulmányból az derült ki, hogy az ilyen étrendet követő nők esetében egyharmadával alacsonyabb volt a...

Tovább... »
A vastag- és végbélrák megelőzése rezisztens keményítőkkel A vastag- és végbélrák megelőzése rezisztens...

Amint a nevéből is sejteni lehet, a rezisztens keményítőt nem tudjuk megemészteni, így szinte ugyanabban a formában kerül a bélrendszerbe, ahogyan lenyeltük. Bármilyen kellemetlennek is hangzik, a rezisztens keményítők a belekbe érve nagyon fontos dolgokat művelnek, például csökkentik a belek pH-értékét és tranzit idejét, és növelik a rövidláncú zsírsavak mennyiségét....

Tovább... »
A tej elveszi a fokhagyma szagát

Az olasz konyha szerelmesei jól teszik, ha megfontolják egy pohár tej elfogyasztását a romantikus vacsora alkalmával, hiszen így megelőzhető a fokhagyma okozta szájszag.

Tovább... »
Fahéjjal csökkenthető a vércukorszint Fahéjjal csökkenthető a vércukorszint

Az amerikai Ball Állami Egyetem kutatása szerint ha egy kanálnyi fahéjat szórunk a reggelinkre, azzal a kellemes íz mellett drámai mértékben csökkenthetjük vércukorszintünket, ezáltal pedig a cukorbetegség kockázatát is. A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics novemberi folyóiratban közzétett tanulmány szerzője, Jo Carol Chezem kimutatta, hogy amikor...

Tovább... »
Nem egészségesebbek a növényi zsírok

A kutatók megállapították, hogy az őszirózsafélék családjába tartozó sáfrányos szeklicéből és a hasonló növényekből kinyert olajok nem annyira jótékony hatásúk a szív egészségére, mint azt korábban feltételezték. Egy csaknem ötven évvel korábbi tanulmány újraelemzése során az amerikai Nemzeti Egészségkutató Intézet (NIH) munkatársai látszólag megcáfolták azt a régóta...

Tovább... »
Perfekcionizmus lehet az oka a testképzavarnak

A Journal of Eating Disorders e heti számában megjelent kutatásból az derül ki, hogy a perfekcionizmus két aspektusa játszik közre a testképzavar és a táplálkozási zavarok kialakulásában.

Tovább... »
Vitamindús ételek influenza ellen Vitamindús ételek influenza ellen

A tápanyaghiány csökkentheti szervezetünk esélyét a kórokozókkal szemben - figyelmeztetnek a szakértők az influenza szezonjának kapcsán. Az amerikai orvosok influenza elleni védőoltást és gyakori kézmosást ajánlanak a fertőzés megelőzésére, a táplálkozási szakértők pedig hozzáteszik: védelmi rendszerünk erősítésére természetes „fegyvereket" is segítségül hívhatunk...

Tovább... »
Spárgával a másnaposság ellen! Spárgával a másnaposság ellen!

Mivel az ünnepek után következik a farsangi időszak, ideje feltölteni a bor-, sör-, rövidital- és spárga-készleteket! A chicagói Élelmiszertechnológiai Intézet tudósai szerint a zöldségben található aminosavak és ásványi anyagok segíthetnek a májnak a túlzott alkoholfogyasztás toxikus hatásainak enyhítésében.

Tovább... »

10. / 39. oldal (10/381)

«56789101112131415 »