Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Étkezés

 
Fontos, hogy mikor eszünk gyümölcsöt Fontos, hogy mikor eszünk gyümölcsöt

A legújabb vizsgálatok szerint a pultokon található leszedett gyümölcsök és zöldségek még a szupermarketekben is életben maradnak és képesek érzékelni, hogy éppen milyen napszak van. Egy, a Current Biology című tudományos szaklap júniusi számában megjelent tanulmány állítja, hogy a gyümölcsök és zöldségek tárolási módszerei nagy hatással lehetnek tápértékükre és élettani...

Tovább... »
A vörös hústól nő a cukorbetegség kockázata A vörös hústól nő a cukorbetegség kockázata

Egy nagymintájú kutatás eredményei alapján a vörös húsok gyakori fogyasztása 48 százalékkal magasabb kettes típusú diabétesz-kockázattal jár együtt, míg a bevitel csökkentése mérsékeli a veszélyt. A vizsgálathoz 149 000 egyesült államokbeli férfi és nő adatait vették alapul. „Semmi szükség arra, hogy több vörös húst együnk, hiszen ez növeli a cukorbetegség kockázatát"...

Tovább... »
Jót tesz a növényi olaj az egészségnek Jót tesz a növényi olaj az egészségnek

Egy tipikus amerikai körülbelül három evőkanálnyi növényi olajat fogyaszt naponta. A növényi olajok, köztük a szója-, a kukorica- és a repceolaj, gazdag kalóriaforrásnak számítanak, és nagy mennyiségű linolénsavat, egy fontos esszenciális zsírsavat is tartalmaznak. A kutatók már az 1970-es évek óta tudják, hogy a linolénsav csökkenti a koleszterin vérszintjét, és...

Tovább... »
A halolajjal ellensúlyozható az egészségtelen étrend? A halolajjal ellensúlyozható az egészségtelen...

A legújabb kutatás szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag halolajok ellensúlyozhatják a magas zsírtartalmú egészségtelen ételek negatív hatásait. Több mint egy évtizedes kutatás bizonyítja, hogy a magas zsírtartalmú étrend a neurogenezis, vagyis az új idegsejtek létrehozásának gátlása révén hat károsan az agyra. A Liverpooli Egyetem kutatói most kimutatták, hogy az...

Tovább... »
A magas vérnyomásosak is kívánhatják a sót A magas vérnyomásosak is kívánhatják a sót

Már régóta tudjuk, hogy a magas sótartalmú étrend összefügg a magas vérnyomás kialakulásával. Egy friss kutatás azonban azt is kimutatta, hogy a betegségben szenvedők sokkal jobban kívánhatják a sós ételeket, mint a normális vérnyomással rendelkező emberek. A Sao Pauló-i Egyetem kutatói az Amerikai Hipertónia Társaság San Franciscó-i éves konferenciáján bemutatott szűk...

Tovább... »

1. / 30. oldal (13/381)

1234567891011 »