Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Érdekességek

10. / 118. oldal (10/1176)

«56789101112131415 »

Beszédesebbek társaságban a férfiak Beszédesebbek társaságban a férfiak

A Brigham Young Egyetem és a Princeton tudósai arra voltak kíváncsiak, milyen arányban hallatják hangjukat a két nem képviselői, ha többen együtt kell megoldaniuk egy felmerülő problémát. Amint azt a vizsgálatot vezető Chris Karpowitz az American Political Science című lapban megjelent tanulmányban kifejtette, a nőknek gyakran vannak fontos és egyéni észrevételeik...

Tovább... »
Miért hazudunk? Miért hazudunk?

Valószínűleg mindannyian érzünk néha kísértést arra, hogy egy bizonyos ponton hazudjunk. Például a korunkról, vagy éppen a jövedelmünkről. De vajon mi késztet minket valójában a hazugságra? Shaul Shalvi, az Amsterdam Egyetem és Yoella Bereby-Meyer, a Ben Gurion Egyetem kutatója ennek a kérdésnek járt utána.

Tovább... »
Fertőzésveszélyes kontaktlencsék Fertőzésveszélyes kontaktlencsék

A tudósok felhívták a figyelmet a veszélyre, mely a kontaktlencse-viselőket fenyegeti egy csapvízben található élőlény formájában, mely átrágja magát a szemgolyón és vakságot okozhat. Az Acanthamoeba nevű parazita megtalálható még a porban, a tengerben, a fürdővízben és uszodákban is, így kockázatot jelentenek világszerte több millió ember számára. Csak...

Tovább... »
Memória és fogyókúra kapcsolata Memória és fogyókúra kapcsolata

Ha minden törekvésünk ellenére sem tudunk kitartani diétánk mellett, talán a memóriánkkal lehet baj. A kutatók több tulajdonságot, köztük a memória egyik típusát is összefüggésbe hozták azzal, mennyire képesek a fogyókúrázók ragaszkodni szándékukhoz.

Tovább... »
A viszketés fajtái és okai A viszketés fajtái és okai

A viszketés sokakat néha már szinte az őrületbe kerget. Az orvosi néven pruritusként ismert rendellenességet a bőrben lévő érzőidegek ingerlése váltja ki. Az alábbiakban Angela Epstein szakértő veszi sorra a viszketési inger lehetséges kiváltó okait.

Tovább... »
A pohár méretétől függhet az ivás A pohár méretétől függhet az ivás

A kocsmában valószínűleg az a legkisebb gondunk, hogy milyen alakú korsóból igyunk sörünket. Pedig a Bristol Egyetem kutatói szerint a poharak és korsók alakja nagyban befolyásolja azt, milyen gyorsan fogyasztjuk el italunkat. A kutatási eredmények szerint a kehely alakú, ívelt poharakból sokkal gyorsabban isznak az emberek, mint az egyenesekből. "Sokkal nehezebb...

Tovább... »
Hogyan hatnak a reklámok? Hogyan hatnak a reklámok?

A Swinburne Egyetem idegtudósa, Richard Silberstein professzor egy viszonylag friss kutatási területtel foglalkozik, ahol munkatársaival együtt arra keresik a választ, vajon mi késztet valakit egy bizonyos termék megvásárlására, illetve hogyan győznek meg minket a reklámok arról, hogy egy konkrét márkát válasszunk.

Tovább... »
Mitől hideg a láb? Mitől hideg a láb?

Az American Journal of Physiology - Cell Physiology újabb részleteket tesz közzé a Raynaud-betegséget illetően. Ha már életedben keltél úgy ki az ágyból, hogy jegesnek érezted a lábad, érdemes meghallgatnod a németországi Gutenberg Egyetem munkatársainak magyarázatát.

Tovább... »
A női és a férfi agy A női és a férfi agy

A nemek harca évszázadok óta dúl, és valószínűleg nem is lesz vége egyhamar. A tudomány azonban most legalább fényt deríthet a férfiak és a nők között lévő néhány biológiai és fiziológiai különbségre. A Brit Pszichológus Társaság nemrég megrendezett éves konferenciáján a kutatók néhány kognitív képességekkel kapcsolatos különbségre világítottak rá a férfiak és a nők kö...

Tovább... »
A kutya árulkodik a személyiségünkről A kutya árulkodik a személyiségünkről

Egy friss kutatás szerint, kutyánk fajtája személyiségünkről árulkodik. Míg például az ölebek tulajdonosai - mint Paris Hilton vagy, meglepő módon, Isaac Newton - rendkívül nyitott személyiségek, akik minden új élményre fogékonyak, addig a labradorok gazdái minden bizonnyal a legszeretetreméltóbb személyiségek a földön.

Tovább... »

10. / 118. oldal (10/1176)

«56789101112131415 »