Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

9. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »

A sok nassolás az oka a gyerekek elhízásának az...

Az amerikai gyerekek naponta átlagosan háromszor csipegetnek még valamit a három főétkezésen kívül, ami megmagyarázhatja, miért emelkedik a gyerekkori elhízás aránya az országban.

Tovább... »
Már a csecsemőknél is meg kell előzni az...

Sok esetben már két éves kor előtt jelentkeznek az egész életre szóló elhízás jelei - állítják amerikai kutatók.

Tovább... »
Genetikai hiba is okozhat súlyos elhízást Genetikai hiba is okozhat súlyos elhízást

Az extrém mértékben túlsúlyos emberek egy részénél ugyanazon szakasz hiányozhat genetikai állományukból - véli egy nemzetközi kutatócsoport, amelynek tanulmánya a Nature tudományos magazin csütörtöki számában jelent meg.

Tovább... »
Michelle Obama az elhízás ellen indít harcot Michelle Obama az elhízás ellen indít harcot

Az amerikai first lady hadjáratot hirdet a kövérség ellen.

Tovább... »
Az elhízás előnyös oldala

A túlsúly és a kövérség a koszorúérbetegség egyik fontos kockázati tényezője, de a már kialakult szívbetegség kezelése során a súlytöbblettel bajlódók gyógyulási esélyei jobbak, mint a soványabbaké. Kanadai kutatók vizsgálatának eredményeit az Európai Szívgyógyászok Társaságának tudományos folyóirata közölte.

Tovább... »
Receptet keresnek a szegedi tudósok az elhízás...

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei nemzetközi partnereikkel együttműködve kétéves programba kezdtek, melynek során több tízezer adatot dolgoznak fel annak érdekében, hogy megfelelő receptet adjanak a fittség megőrzésére, az elhízás elkerülésére.

Tovább... »
Nő a rákos betegek száma az elhízás miatt

Több mint százezer rákos megbetegedést okoz évente az elhízás az Egyesült Államokban, és ez a szám valószínűleg tovább növekszik majd, ahogy az amerikaiak is egyre túlsúlyosabbak lesznek - állapították meg a kutatók.

Tovább... »
A joghurt megóv a cukorbajtól és az elhízástól A joghurt megóv a cukorbajtól és az elhízástól

A gyermekek rostokban és joghurtban gazdag étrendje segít a cukorbetegség és az elhízás kivédésében. A kicsik joghurtfogyasztása nemcsak a bélflórának kedvez, hanem az egész szervezetre jótékony hatású - állapította meg egy kutatás, amelyet az Olasz Diebetológiai Szövetség konferenciáján ismertettek.

Tovább... »
Az elhízást már kisgyerekkorban meg kell előzni Az elhízást már kisgyerekkorban meg kell előzni

Már kisgyermekkorban meg kell tanítani az egészséges táplálkozás és az aktív testmozgás fontosságára az amerikai gyerekeket, mivel a cukros üdítőkön és a rágcsálnivalókon nevelkedett generáció minden negyedik tagja, már eleve túlsúlyosan, vagy elhízva kerül az iskolapadba - vallják amerikai szakemberek.

Tovább... »
Jobbak a csonterősítő gyógyszerek, kevesebb a...

Csökken az idősek körében a combnyaktörés aránya: a kedvező folyamat mögött számos tényező áll, ez a fajta törés azonban még mindig az egyik legnagyobb veszélyt jelenti az egyre idősödő társadalmakban - hangsúlyozták kanadai kutatók.

Tovább... »

9. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »