Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

8. / 14. oldal (10/135)

«345678910111213 »

A molekuláris kutatások feltárhatják a diabétesz és...

A cukorbetegség és az elhízás közötti kapcsolat jobb megértése a molekuláris összefüggések feltárásával új típusú gyógyszerek kifejlesztését hozhatja magával - írták amerikai kutatók a Nature csütörtökön megjelent számában.

Tovább... »
Fiatalkori elhízás, korai halál?

Az elhízott fiatal férfiak halálozási kockázata a duplája egészséges súlyú társaikénak. A túlsúlytól ráadásul zömmel sohasem szabadulnak meg, tehát egész életüket végigkíséri a megnövekedett kockázat - hangzott el kedden Stockholmban, egy elhízással foglalkozó nemzetközi konferencián.

Tovább... »
Az elhízáshoz köze van a családi háttérnek

Sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki túlsúly, cukorbetegség és szívbetegség azoknál a gyermekeknél, akik olyan családban nőnek fel, amely nem tartja fontosnak a rendszeresen ismétlődő és meghitt együttléteket - derül ki egy német tanulmányból.

Tovább... »
Átfogó kutatás Ázsiában a rák és az elhízás...

Nagyobb eséllyel halnak meg rákbetegségben azok az ázsiaiak, akik túlsúlyosak vagy elhízottak - derült ki egy átfogó kutatásból.

Tovább... »
Michelle Obama tanácsai az elhízás ellen

Egy szakértői kormánytestület jelentésében megfogalmazott javaslatokat hozott nyilvánosságra kedden Michelle Obama a gyermekkori elhízás elleni kampánya keretében.

Tovább... »
A dohányzó kismamák gyermekeit elhízás fenyegeti

A terhességük időszakában is cigarettázó asszonyok gyermekei között gyakori a káros, hasi elhízás.

Tovább... »
Az elhízást a szülők testsúlya is befolyásolja

Tizenkétszer nagyobb az elhízás kockázata azoknál a gyerekeknél, akiknek mindkét szülője kövér - állapították meg felmérésükben brit kutatók.

Tovább... »
A hízásra hajlamos tinik egy óra mozgással...

Napi egy óra mérsékelt testmozgással sikeresen előzhetik meg az elhízást azok a kamaszok, akik egy hízással kapcsolatba hozott génváltozatot hordoznak - állapította meg egy hétfőn közzétett tanulmány.

Tovább... »
Focisták az elhízás ellen

Világméretű gond a gyerekkori elhízás, ezért népszerű labdarúgók kedvenc, egészséges ételeinek receptjét gyűjtötték össze egy szakácskönyvben, amelyben a futball sztárjai azt is elmondják, hogy mit kell enni a jó erőnléthez.

Tovább... »
Nem a belső hőmérséklet határozza meg az...

A többlet zsírréteget hordozó embereknek nem alacsonyabb a belső testhőmérséklete a normál testsúlyúakhoz képest - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »

8. / 14. oldal (10/135)

«345678910111213 »