Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

7. / 14. oldal (10/135)

«23456789101112 »

A reggeli elhagyása elhízáshoz vezethet a...

A gyermekkori elhízáshoz vezető egyik leggyakoribb kockázati tényező a reggeli elhagyása - mondta Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgató-főorvosa a Startolj reggelivel! elnevezésű program záró rendezvényén tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Tovább... »
Gének okozhatják az alma és körte típusú...

Harmincnál több, a testalkattal és az elhízással összefüggésbe hozható génváltozatot írt le az a nemzetközi kutatócsoport, amely eredményeit vasárnap ismertette a Nature Genetics című szakfolyóiratban.

Tovább... »
A hasi elhízás veszélyesebb

Megdőlt az a korábbi feltételezés, hogy a felnőttkori hízásnál nem keletkeznek új zsírsejtek, csupán a meglévők válnak nagyobbá - állítják amerikai kutatók hétfőn közzétett tanulmányukban.

Tovább... »
A gyermekkori elhízás ellenszere lehet a családi...

Kisebb az esélye, hogy dagi legyen a kisgyerek, ha a család együtt vacsorázik, ha a gyerek eleget alszik és nem bámulja órákig a televíziót. Az Egyesült Államokban mind nagyobb társadalmi gond a gyermekkori elhízás és egy nagy vizsgálat eredményeit a legnagyobb tekintélyű, gyermekgyógyászati folyóirat, a Pediatrics közölte.

Tovább... »
A szegény családok körében gyakoribb az elhízás

A rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg.

Tovább... »
A Walt Disney is harcol a gyerekkori elhízás...

A Walt Disney cég is beszállt az amerikai first lady, Michelle Obama gyermekelhízás elleni kampányába.

Tovább... »
Terjed az elhízás, akár népbetegség is lehet

Egyre több országban ölt népbetegséghez hasonló mértéket az elhízás a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint, amely egyszersmind figyelmeztet arra, hogy a túlsúlyosság a jövőben még inkább elterjedhet.

Tovább... »
A gyerekkori elhízás oka lehet az adenovírus

Összefüggést találtak amerikai kutatók a gyerekek nagyobb testsúlya és egy adenovírussal való fertőzöttség között - idézte a BBC hírportálja a Pediatrics című szakfolyóirat online kiadásában hétfőn megjelent tanulmányt.

Tovább... »
Kárt okoz az elhízás Amerikában

Évente több mint 200 milliárd dolláros (43 200 milliárd forintos) kárt okoz az elhízás szinte járványszerű elterjedése az Egyesült Államokban - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »
Paradox világ – Éhezés és elhízás

Szegénység következtében 2007-ben az amerikai háztartások 15, 2008-ban 18 százaléka nem jutott megfelelő táplálékhoz. Az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine augusztusi számában idézett adatok az Egyesült Államokból származnak.

Tovább... »

7. / 14. oldal (10/135)

«23456789101112 »