Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

6. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »

A krónikus fájdalom okozója lehet az elhízás és a...

Norvég kutatók több tízezer emberre kiterjedő követéses vizsgálata igazolta azt a feltételezést, hogy a rendszeresen tréningező embereknél alacsonyabb a tartós hát-, nyak- és vállfájdalmak kialakulásának kockázata.

Tovább... »
Elhízáshoz vezet a nátrium-glutamát

A nátrium-glutamát elnevezésű ízfokozó, melyet a legtöbben a kínai ételekhez, és sokan az étkezés utáni fejfájásukhoz kötnek, a derékbőséget is növeli - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
Megtalálták az elhízásért felelős gént

Egy korábban a diabétesszel és a koleszterin szintjével kapcsolatba hozott génről úgy találták brit kutatók, hogy "főkapcsolóként" kontrollálja a test zsírsejtjeiben lévő más géneket.

Tovább... »
A közös étkezések segítenek megelőzni az...

Kisebb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak azok a gyerekek, akiknek a családjaiban rendszeres a közös étkezés - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »
Nem számít milyen alkat, az elhízás veszélyes

Megcáfolva a korábbi megfigyeléseket, egy új vizsgálat bebizonyította, hogy az elhízás akár "alma-" (hasi), akár "körtealakú" (csípőtáji), mindenképpen növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Tovább... »
A fejfájós kislányok hajlamosabbak az elhízásra

Azok a nők, akiket már gyerekként migrén kínzott, nagyobb valószínűséggel szedtek fel túlsúlyt felnőtt korukra - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
Csökkenti az ausztrálok várható élettartamát az...

Az ausztrál kamaszok körében aggasztó méreteket öltött túlsúlyosság és elhízás felnőtt korukban csökkentheti életkilátásaikat - figyelmeztettek egy tanulmány nyomán ausztrál egészségügyi szakemberek.

Tovább... »
Elhízásra hajlamosak, hajlamosak az alkoholizmusra...

Az emberi agyban a mértéktelen evés ugyanarra az élvezeti központra hat leküzdhetetlen erővel, mint egy másik szenvedélybetegség, az alkoholizmus. Kutatók szerint ezért lett mind gyakoribb ez a két kedvezőtlen változás az amerikai társadalomban.

Tovább... »
Elhízás fenyeget gazdasági válság idején

A gazdasági bizonytalansággal járó stressz hatására az úgynevezett szabadpiaci kapitalizmussal rendelkező országok lakóit nagyobb mértékben fenyegeti az elhízás - derül ki egy friss tanulmányból.

Tovább... »
Túlműködő gén okozhatja az elhízást

Egérkísérletekben közvetlen összefüggést találtak brit kutatók az FTO jelű gén adott változatának jelenléte és a túl sok evés, illetve az elhízás között - írta hétfőn a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Tovább... »

6. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »