Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

5. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »

Már több mint ötven éve probléma az elhízás Már több mint ötven éve probléma az elhízás

Az elmúlt két évtizedben Amerikában végigsöprő járvány a Louisiana Állami Egyetem kutatói szerint a II. világháború utáni időszak változásaiban gyökerezik. A Louisiana Állami Egyetem vezető fitnesz-és táplálkozási szakértője, Melinda Sothern szerint Amerikában, valamint az egyre több nyugati országban már népegészségügyi problémát jelentő elhízási járvány gyökerei...

Tovább... »
A szívritmuszavart műtéttel kell kezelni elhízás...

A HeartRhythm szakfolyóirat decemberi számában megjelent tanulmány szerint a szívritmuszavar egyik típusa, a pitvarfibrilláció kezelésére szolgáló műtéten átesett túlsúlyos vagy elhízott betegek életminősége a beavatkozás után nagyobb mértékben javul, mint a soványabb betegeké.

Tovább... »
Magasabb kockázati tényezőt jelent a diabétesz és...

Egy friss tanulmány szerint növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát az, ha egy hatvan éven felüli nő cukorbetegségben szenved vagy elhízott. A kutatást vezető Dr. Hakan Olsson, a svéd Lund Egyetem onkológus professzora elmondta, hogy a az elhízás és az emlőrák megnövekedett kockázata közötti összefüggést már korábban is kimutatták, a cukorbetegséggel fennálló...

Tovább... »
A cukorbetegség és az elhízás is tovább rontja a...

A vastagbéldaganattal diagnosztizált betegek esetében rosszabb a prognózis, amennyiben elhízottak vagy 2-es típusú diabéteszben szenvednek.

Tovább... »
A chipsadó nem megoldás az elhízásra

A világ számos országában létezik "chipsadó", ami a zsíros, egészségtelen ételek megadóztatását jelenti. A brit Readingi Egyetem kutatói szerint azonban a rendelkezés nem oldja meg az elhízás problémakörét.

Tovább... »
Az örökletes elhízás ellen is megoldás a sport

Akik nem férnek bele a tavalyi ruháikba, gyakran azzal nyugtatják magukat, hogy nem tehetnek róla, a hízás a génjeikben van. Ezek az emberek gyakran inkább nem is sportolnak, mivel azt hiszik, úgysem tudnák leadni a felesleges kilókat.

Tovább... »
A mozgás lehet az elhízás ellenszere a legújabb...

Úgy tűnik, hogy a csont-, zsír- és hasnyálmirigysejtek kommunikálnak egymással. Valószínűleg egybehangzóan azt kiáltják: „Mozgás!"

Tovább... »
Az elhízásért nagy részben felelős a chips

Az évek előrehaladtával az emberek többsége fokozatosan hízik és három hatalmas vizsgálat tanúsága szerint ebben a legfőbb bűnös a burgonyaszirom - a világszerte angol nevén is gyakran emlegetett chips - rendszeres fogyasztása. Amerikai szakértők vizsgálatának összesített eredményeit a világ első számú orvosi folyóirata, a New England of Medicine közölte.

Tovább... »
Tévénézéssel kezdődik a gyerekkori elhízás

A média, az egészségtelen harapnivalókat népszerűsítő ételreklámok és a több órányi üléssel egybekötött semmittevés tökéletes táptalajt biztosítanak a gyermekkori elhízásnak - figyelmeztetnek amerikai szakemberek.

Tovább... »
Az étrenden múlik a fiatalok elhízása

A gyermekkori elhízás világszerte mind nagyobb gond, a tizenéves lányok pedig különösen veszélyeztetett csoportot képeznek.

Tovább... »

5. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Gutman Tamás Aneszteziológia és... Gutman Tamás Budapest