Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

4. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »

Az elhízott asztmások kezelése nehezebb

A sovány asztmásokhoz képest elhízott betegtársaik neutrofil értéke magasabb és kevéssé reagálnak a kortikoszteroidokra, derült ki az Allergy című folyóirat egyik cikkéből.

Tovább... »
Almahéjjal az elhízás ellen Almahéjjal az elhízás ellen

Az elhízás és az ezzel összefüggő betegségek, például a cukorbetegség és a zsírmáj, egyre gyakoribb problémát jelentenek világszerte. Az Iowai Egyetem új kutatásából az derült ki, hogy az almahéjban előforduló egyik természetes anyag részleges védelmet nyújt az egereknek az elhízás és annak néhány káros hatásával szemben.

Tovább... »
Az elhízás súlyosbítja az asztmát

Egy új kutatás kimutatta, hogy az idősebb asztmás betegek állapota nehezebben kontrollálható, ha súlyfelesleggel is küzdenek.

Tovább... »
Reumatoid arthritisz és elhízás

Egy új tanulmány szerint a jelentős testsúlygyarapodás a fájdalmas, krónikus betegség, a reumatoid arthritisz kockázatát is növelheti, különösen az elhízott nők esetében.

Tovább... »
A szívbetegség és elhízás közvetlen kapcsolata

Egy közös brit-dán kutatás elsőként mutatott ki közvetlen összefüggést a magas testtömeg-index és a szívbetegség kockázata között. A testtömeg-index (BMI - body mass index) a testmagasság és a testsúly mérésén alapul. A 18,5 és 24,9 pontos BMI normális testsúlynak számít, a 30 feletti BMI elhízást jelez. A kettő közötti tartományba a túlsúlyosak tartoznak.

Tovább... »
Az elhízás növelheti a veserák kockázatot

Szakértők szerint az elhízás a diagnosztizált vesedaganatos esetek számának jelentős növekedését eredményezi. A Cancer Research UK most közzétett adatai szerint 1975-ben még csak 2 300 esetet regisztráltak, 2009-ben azonban már 9 ezer esetről tudtak Nagy-Britanniában.

Tovább... »
A kevés alvás és az elhízás mechanizmusa

Mindenki tudja, hogy az alvás és a hízás összefügg, de hogyan? Az alábbiakban sorra vesszük a szakértők magyarázatait arra, miért akadályozza az alváshiány a fogyást és az egészséges testsúly megőrzését.

Tovább... »
Az elhízás növeli az altatókkal összefüggő...

Az Amerikai Szív Társaság San Diegó-i konferenciáján nyilvánosságra hozott új kutatás szerint az elhízás jelentős mértékben növeli az altatókkal összefüggő halálozás kockázatát. Az obezitás az eredmények szerint közel duplájára emeli a mortalitás arányát a legfeljebb évi 18 tablettát szedők körében.

Tovább... »
Egy génmutáció is elősegítheti az elhízást

Egy új állatkísérlet azt mutatta ki, hogy egy bizonyos genetikai mutáció egyeseket zsírdús étrend követése esetén az elhízás magasabb kockázatának tehet ki. A Nature legfrissebb számában megjelent tanulmány szerzője, Dr. Gozoh Tsujimoto, a Kiotói Egyetem professzora szerint a kutatás gyakorlati felhasználása egyelőre korlátozott, de az orvosok valószínűleg szűrhetik...

Tovább... »
Az elhízás megelőzhető húsevéssel? Az elhízás megelőzhető húsevéssel?

Az elhízás járványszerű terjedése, valamint a klímaváltozás ellen a legjobb megoldás a húsevés mérséklése - állítják brit szakemberek. Elvesztettük a kontrollt a húsfogyasztás fölött - hívta fel a figyelmet a problémára Tim Lang, a London Egyetem professzora. A szakértő szerint az lenne a legideálisabb az egészségünk és a klímaváltozás szempontjából is, ha visszatérnénk...

Tovább... »

4. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »