Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

2. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »

Létezik a hizlaló gén

A tudósok rájöttek, miért nagyobb a túlevés és az elhízás veszélye bizonyos génkifejeződéssel élő emberek esetében. Azok, akik az úgynevezett „FTO" gén variánsának két másolatát hordozzák, nagyobb valószínűséggel éheznek meg egy teljes menü elfogyasztása után, mert magasabb a ghrelin nevű hormon szintje a véráramukban. Sőt, a nemzetközi kutatócsoport azt is...

Tovább... »
Az elhízottak között gyakoribb a csontrikulásos...

Amerikai kutatók szerint az elhízás is a csontritkulás kockázati tényezői közé tartozik. A túlsúlyos emberek csontjában ugyanis rejtett zsírlerakódások alakulnak ki, ami meggyengíti és hajlamossá teszi a csontot a törésre.

Tovább... »
A hasi zsír okozhat szívbetegséget és daganatos...

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a más testtájakon zsírfelesleggel rendelkezőkhöz képest a hasi súlyfelesleggel élők esetében nagyobb eséllyel alakulnak ki daganatos, valamint szív- és érrendszer megbetegedések.

Tovább... »
Rosszabb esélyekkel indulnak a meddőségi...

A meddőségi kezelésen és petesejt-beültetésen részt vevő túlsúlyos nők rosszabb eséllyel indulnak a teherbe esés terén, mint egészséges testsúlyú sorstársaik. Mindezt több mint 9500 petesejt-adományozás nyomon követése során állapították meg a szakemberek, akik 2000 és 2011 között Spanyolország számos meddőségi klinikáján elvégzett beültetés adatait nézték át.

Tovább... »
A gyulladás és az étvágy összefüggése

A hosszú időn át fennálló, enyhe gyulladás és az átlagon felüli étvágy egyaránt jellemző az elhízottakra. Ennek a megfigyelésnek látszólag ellentmond, hogy az akut gyulladás több betegség esetében is étvágytalansággal jár. A Szingapúri Képalkotó Diagnosztikai Társaság tagjai egereken tanulmányozták, hogyan hat a krónikus és az akut gyulladás az étvágyra.

Tovább... »
Megkeményíti az artériákat a testzsír

Az Imperial College London legújabb kutatásából az derül ki, hogy a túl nagy mennyiségű testzsír hatására középkor felett merevvé válnak az artériák.

Tovább... »
Az elhízás és az alvászavar kapcsolata

A Wisconsin-Madison Egyetem munkatársai szerint a fejlett világban az alvászavarok terjedésért a lakosság egyre fokozódó elhízása is hibáztatható.

Tovább... »
A tizenéves kismamák később elhízhatnak

Azok az idősebb nők, akik tizenévesek voltak első gyermekük világrajövetelekor, nagyobb eséllyel tartoznak az elhízottak közzé, mint később szülő társaik - derül ki egy kutatásból, amely szerint 20 éves kor előtt vállalt csemete esetén 32 százalékkal nagyobb a későbbi elhízás esélye.

Tovább... »
A kertészkedés segít rendbe hozni a testsúlyt A kertészkedés segít rendbe hozni a testsúlyt

A közösségi kertekben tevékenykedő emberek a legújabb kutatás szerint kisebb valószínűséggel válnak túlsúlyossá vagy elhízottá, mint azok, akik egyáltalán nem kertészkednek. Az American Journal of Public Health áprilisi internetes kiadásában közzétett kutatás során a Utah-i Egyetem kutatói Cathleen Zick vezetésével 198 városi kertészkedő testtömeg-indexét (BMI - Body...

Tovább... »
Nem csak a súlyosan elhízottaknak megoldás a...

A három amerikai egészségügyi szervezet által kiadott legújabb irányelvek szerint bizonyos körülmények között még az enyhén elhízott személyek is alkalmasak lehetnek a fogyókúrás műtétekre.

Tovább... »

2. / 14. oldal (10/135)

«1234567891011 »