Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

11. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »

A napközben lustálkodó gyerekek nehezebben alszanak...

Új-zélandi kutatók igazolták a szülők régi megfigyelését: nehezebben alszanak el a gyerekek, ha nem fáradtak ki eléggé, mert passzívan töltötték a napot.

Tovább... »
Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! - Az elhízás...

Anyák és lányok, valamint apák és fiúk túlsúlya között találtak nagyobb arányban összefüggést brit kutatók felmérésükben.

Tovább... »
Túlságosan elnézőek a szülők a túlsúlyos...

A szülők egy részének nincs elég önbizalma, hogy életbe léptessen és fenntartson olyan változásokat gyereke életvitelében, amelyek csökkentenék az elhízás kockázatát - állapították meg a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatói tanulmányukban.

Tovább... »
Meddig híznak még az amerikaiak?

Tavaly tovább híztak az amerikaiak: 23 szövetségi államban a felnőttek ma kövérebbek, mint egy éve voltak, és az elhízott emberek aránya sehol sem csökkent - közölte tanulmányában két egészségvédő szervezet.

Tovább... »
Extrém zöldségimádóknak - Fotó: MTI A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti a rák

A vegetáriánusoknál 12 százalékkal kisebb eséllyel fejlődik ki rák a húsevőkhöz képest, különösen a vérrák esetében nagy az eltérés - jelentették be szerdán brit kutatók.

Tovább... »
Arab asszonyok szavazni mennek - Fotó: MTI Drasztikusan emelkedik a szívbetegek száma az arab...

A koszorúérbetegség, az agyi katasztrófák a Közel-Keleten is vezető halálokká váltak, ami döntően a helyi életmód következménye. A sok szempontból meglepő beszámolót az Európai Szívgyógyász Társaság tudományos folyóirata közölte.

Tovább... »
Almaecet - Fotó: MTI Tanulmány az ecet egészségvédő hatásáról

A közönséges étkezési ecet népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai tudományos portálon.

Tovább... »
A kissé túlsúlyos emberek hosszabb ideig élnek

A túlzott soványság nagyobb kockázatot jelent, mint az elhízás, és a negyvenéves koruk körül enyhén molett emberek élnek a legtovább egy hosszú távú japán felmérés eredménye szerint.

Tovább... »
A gyerekkori elhízás okai és a szülői felelősség kérdése A gyerekkori elhízás okai és a szülői felelősség...

A gyerek életének első 50-55 hónapjában a veleszületett adottságokkal szemben is formálható személyiség, ekkor alakulnak ki alapvető karaktervonásai és szokásai, ezért különösen fontos a szülők felelőssége abban, hogy milyen környezetet biztosítanak, milyen mintát nyújtanak életmódjukkal - mondta el Ranschburg Jenő pszichológus professzor a Quintess Médiaklubjának...

Tovább... »
Shaw-díj Kiosztották az elhízás kutatásában elért...

Kanadai és amerikai kutató kapta megosztva elhízást magyarázó elméletéért az egymillió dollárral járó, a Kelet Nobel-díjának is nevezett Shaw-díjat az élettudományok és az orvoslás területén- jelentették be a szervezők kedden.

Tovább... »

11. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »