Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Elhízás

10. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »

Keveset mozognak a francia fiatalok

Nem mozognak eleget a francia tizenévesek, főleg a lányok lusták - ez derült ki a francia élelmiszerbiztonsági ügynökség (AFFSA) legutóbbi tanulmányából, amelyről a párizsi Le Monde számolt be.

Tovább... »
Az új influenza áldozatainak fele kismama

Az új influenzában meghalt betegek mintegy fele terhes kismama volt, vagy valamilyen betegségben, leginkább cukorbetegségben és az elhízással kapcsolatos betegségekben szenvedett - állapították meg francia kutatók.

Tovább... »
Szívritmuszavart okozó fogyasztószerek

Sokan szeretnének leadni a testsúlyukból és a média tele van rendkívül hatásosnak ígért fogyasztószerek reklámjaival, melyek recept nélkül, sőt internet útján is kaphatók. Az interneten keresztül rendelhető csodaszerek között azonban több olyan készítmény is van, mely életveszélyes szívritmuszavarokhoz vezethet - közölte a Heart Rhythm orvosi szaklap.

Tovább... »
Csoki A csoki segít a szívbetegeknek is

A szívrohamot túlélők körében a heti kétszer vagy többször csokoládét fogyasztók harmadakkora eséllyel halnak meg szívbetegségben, mint azok, akik egyáltalán nem élnek ezzel az édességgel.

Tovább... »
A magas koleszterin elősegíti az Alzheimer-kór...

Ha valakinek a negyvenes éveiben magas a vérkoleszterinszintje, nemcsak a szívinfarktusra van fokozott esélye, hanem Alzheimer-kór kialakulására is. Finn, svéd és amerikai kutatókból álló munkacsoport vizsgálatának eredményeit a Dementia and Geriatric Cognitive Disorders folyóirat közölte.

Tovább... »
Talán a stressztől híznak el a majmok Talán a stressztől híznak el a majmok

Nőstény majmok éveken át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy a nagyobb szociális stresszhatás alatt élő állatoknál fokozottabban raktározódott a többletzsír a mélyebben fekvő részeken, a hastáji szervek körül.

Tovább... »
Tank - fotó: mti A háború tönkreteszi a szervezetet

Az iraki és afganisztáni veteránok között nagy arányban találtak poszttraumás stressztől szenvedőket, akik jelentős része ráadásul depresszióval és szorongásos zavarral is küzd, sokan pedig isznak - állapították meg amerikai orvosok 300 ezernél több katona egészségügyi adatai alapján.

Tovább... »
A túlsúly gazdasági terhet is jelent - fotó: mti Sokba kerül az elhízás a gazdaságnak

A népbetegségnek számító túlsúly járványszerű terjedése komoly gazdasági terhet is jelent az Egyesült Államokban; tíz év alatt kétszeresére nőttek a túlsúllyal összefüggő betegségekre fordított kiadások.

Tovább... »
Allergiaszerrel a diabétesz és az elhízás ellen

Egy vény nélkül kapható allergia elleni szer enyhítette elhízott egereknél a 2-es típusú diabéteszt, segítette fogyásukat - állítják amerikai kutatók a Nature Medicine vasárnap megjelent számában.

Tovább... »
Elhízott gyerekek Minden hetedik amerikai kisgyerek elhízott

Az Egyesült Államok elhízási járványa, amely minden korosztályt érinti, az iskoláskor előtti gyerekek körében stabilizálódott az utóbbi öt évben: átlagosan hétből egy gyerek számít elhízottnak - közölték csütörtökön az illetékesek.

Tovább... »

10. / 14. oldal (10/135)

«4567891011121314 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
yosef assefa Belgyógyászat... yosef assefa Jászberény