Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Életmód

6. / 61. oldal (10/607)

«1234567891011 »

Mikor kell beteget jelenteni?

Ők az irodák rémei: azok a munkatársak, akik köhögve és tüsszögve mennek munkába, amikor inkább ágyban kellene feküdniük otthon.

Tovább... »
Öregíti a bőrt az alváshiány

A témában elsőként végzett klinikai kutatás során az amerikai Case Western Reserve Egyetem Orvosi Központja kimutatta, hogy az alvás minősége befolyásolja a bőr működését és öregedését. Az Estée Lauder kozmetikai cég által finanszírozott vizsgálatból kiderült: a rosszul vagy keveset alvók bőre gyorsabban öregszik, illetve lassabban regenerálódik a környezet károsító...

Tovább... »
A mentális problémákkal élőknek rövidebb az...

Két új kutatás szerint a mentális rendellenességek a lelki szenvedésen túl a betegek élettartamára is hatást gyakorolhatnak. Az egyik kutatásból az derül ki, hogy a bipoláris zavar növeli a korai halálozás kockázatát, a másikból pedig az, hogy a pszichotikus tüneteket mutató tizenévesek az öngyilkosság magasabb kockázatának vannak kitéve.

Tovább... »
A D-vitamin hiánya növeli az időskori...

A D-vitamin hiányban szenvedő időseknél nagyobb a mindennapi tevékenységekben akadályozó mozgásszerv-rendszeri problémák esélye. Valószínűbb például, hogy gondot okoz számukra a lépcsőzés vagy az öltözködés - derül ki egy friss tanulmányból. Becslések szerint az idősek 90 százaléka D-vitamin hiányos. A napfény és táplálkozás útján bevihető vegyület kulcsszerepet...

Tovább... »
A társasági emberek boldogabbak

A Southamptoni Egyetem legújabb kutatása kimutatta, hogy a társaságkedvelőbb és érzelmileg stabilabb fiatal felnőttek idősebb korukban boldogabb életet élnek, mint befelé fordulóbb vagy érzelmileg labilisabb kortársaik.

Tovább... »
A kipufogógáz elősegíti a tüdőrák kialakulását A kipufogógáz elősegíti a tüdőrák kialakulását

Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány adatai szerint a kipufogógázok már egész kis mennyiségben is fokozhatják a tüdőrák kialakulásának esélyét. A szakértők szerint a légszennyezés a dohányzáshoz hasonlóan komoly rizikófaktort jelent a betegség szempontjából. Magyarországon a tüdőrák az egyik első számú gyilkos, ami évente körülbelül 8 ezer életet követel. Az...

Tovább... »
Több ember között jobban esik a győzelem Több ember között jobban esik a győzelem

Jó dolog a siker, de a Michigani Egyetem kutatói szerint még jobb, ha nagy csoportban érjük el - még akkor is, ha az esélyeink ugyanolyanok. Az Emotion legújabb számában közzétett tanulmányukban az egyetem kutatói arról számolnak be, hogy az emberek boldogabbak és elégedettebbek, ha győzelmüket nagyobb csoportban érik el, mint amikor kisebb csoportban diadalmaskodnak.

Tovább... »
A lábgomba melegágya a zokni nélkül viselt cipő

Bár a férfiak körében egyre népszerűbb trend, hogy félcipőiket zokni nélkül viselik, a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindez melegágya lehet a különféle gombás fertőzéseknek, hiszen zokni nélkül az izzadság egyenesen a cipőbe folyik, ahol felszívódva kiváló táptalajul szolgál a baktériumok számára.

Tovább... »
Tudat alatti cselekedeteiket is befolyásolják az...

Egy, az Utrecht Egyetem tudósai által a PLOS ONE című tudományos szaklap legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint az anorexia nervosában szenvedő betegek sokkal nagyobbnak érzékelik testüket, mint amekkora az valójában, és ez a torzult önkép jelentősen befolyásolja a cselekedeteiket is.

Tovább... »
A vegetáriánusok tovább élnek

A vegetáriánusoknál 12 százalékkal alacsonyabb a halálozási kockázat - derül ki egy friss kaliforniai kutatásból, amelyet a Hetednapi Adventista Egyház 73 300 tagjának bevonásával készítettek. A húst nem evőknél a rákot kivéve valamennyi betegség ritkábban jelent meg halálokként.

Tovább... »

6. / 61. oldal (10/607)

«1234567891011 »