Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Életmód

47. / 61. oldal (10/607)

«4243444546474849505152 »

Légszennyezettséget számoló programot...

A Válaszúton Alapítvány készített egy könnyen kezelhető számítógépes programot, amelynek segítségével közlése szerint bárki kiszámolhatja, hogy a lakókörnyezetében működő üzem milyen egészségi kockázatot jelent, és mekkora gazdasági kárért felelős.

Tovább... »
Olcsóbb a betegséget megelőzni, mint kezelni

Az iparilag fejlett országok egészségügyi kiadásainak háromnegyedét olyan krónikus betegségek kezelésére kell elkölteni, melyek jelentős részének kialakulása betegségmegelőző programokkal megakadályozható volna. Kérdés, hogy a betegségek megelőzése mennyire csökkenthetné az egészségügyi ellátás viharosan emelkedő költségeit.

Tovább... »
A nevetés gyógyszer néven klubot indít Kabos László...

Kabos László, a legendás komikus özvegye A nevetés gyógyszer néven klubot alapít férje emlékére, mert azt vallja, hogy "a humor átsegíti az embert a legrosszabb napokon."

Tovább... »
Fókák veszélyben - Fotó: MTI Rák fenyeget néhány állatfajt

A vadon élő állatokat ugyanúgy sújtja a rákbetegség, mint az embert, sőt egyes fajokat egyenesen kihalással fenyeget - áll a Nature Reviews Cancer című brit folyóirat legfrissebb számának egyik tanulmányában.

Tovább... »
Amerika 600 térségében rossz minőségű a...

Az Egyesült Államok csaknem 600 térségében az átlagosnál sokkal rosszabb minőségű levegőt szívnak az emberek, az ott élők körében a mérgező anyagok belégzése miatt lényegesen nagyobb a rákbetegségek kialakulásának kockázata - derült ki a környezetvédelmi ügynökség (EPA) szerdai jelentéséből.

Tovább... »
Dohányzás elleni kampány Koreában - Fotó: MTI Dohányzás elleni kampány gyerekeknek

Belgium, Románia, Nagy-Britannia és Spanyolország után Franciaországban is lesznek sokkoló hatású képek a cigarettadobozokon, ahogy az Európai Unió 2007 januárjában jóváhagyott direktívája igényli. Olaszországban, ahol egy év alatt 11-ről 13 millióra emelkedett a dohányzók száma, egyelőre még tanulmányozzák a várható hatást, valószínűleg ősszel itt is bevezetik.

Tovább... »
A nőknek nagyobb nehézséget okoz a születési...

Egy zavarba ejtő kísérlet azt jelzi, hogy a nőknek nagyobb nehézséget okoz a látható születési rendellenességgel élő babák arcát hosszasan nézni, mint a férfiaknak - közölték amerikai kutatók szerdán a PLoS One című tudományos portálon.

Tovább... »
Puszta - Fotó: MTI Gondolatok a csendről és annak hiányáról 4.

Sokat mozgó révén kevés az időm arra, hogy nyugodt körülmények között otthon olvassak, leszámítva a sokak által ismert intim zugokat. Éppen ezért mindig van nálam egy maximum A5-ös formátumú könyv, amit olvashatok munkába menet. Napi minimum 2x40 perc tömegközlekedés - legalábbis egyelőre - ki kell használni, még akkor is, ha néha az arcok tanulmányozása legalább...

Tovább... »
Az egészség megőrzéséért indított kampányok...

Harminc százalékkal csökkent a szívbetegségek miatti halálozás 1994 és 2004 között Kanadában, ami vélhetően a dohányzás ellenes és a koleszterinszint csökkentésére irányuló kampányoknak köszönhető - tették közzé kutatók a Canadian Medical Association Journal című szaklapban kedden megjelent tanulmányban.

Tovább... »
Reggeli - Fotó: MTI A reggeli szerepe az egészséges táplálkozásban

A vércukorszintet gyorsan és magasra emelő ételek rontják az erek működését, és ezzel fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A vizsgálat eredményeit az Amerikai Szívgyógyász Kollégium folyóirata közölte.

Tovább... »

47. / 61. oldal (10/607)

«4243444546474849505152 »