Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Egészségügyi világnapok

4. / 13. oldal (10/121)

«1234567891011 »

Lánchídi programmal emlékeztek az Alzheimer...

"Memória élőlánccal", piros pólóba öltözött fiatalok részvételével hívták fel a figyelmet kedden az Alzheimer-kórra a betegség világnapján, a budapesti Lánchídon.

Tovább... »
Ma van az Alzheimer-kór világnapja

Szeptember 21. az Alzheimer-kór világnapja, amelynek megrendezését 1994-ben kezdeményezte - az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával - a Nemzetközi Alzheimer Társaság. Magyarország 2002-ben csatlakozott a világnapi rendezvényekhez.

Tovább... »
Elsősegélynyújtás világnapja

Minden év szeptember 11-én tartják az elsősegélynyújtás világnapját.

Tovább... »
Zöldbe borul a világ a limfóma világnapján

A Limfóma Világnapon, szerdán előadások, személyes konzultáció, kiállítás és orvos-betegtalálkozó is várja az érdeklődőket Budapesten.

Tovább... »
Fizioterápia világnap

Szeptember 8. a fizioterápia világnapja annak emlékére, hogy 1951. szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. A világnapot 15 éve, 1995-ben tartották meg először, Magyarországon 1998-ban rendezik meg.

Tovább... »
Ma van a humanitárius világnap

Két kiváló magyar fotós, Szandelszky Béla és Kurucz Árpád 43 árvízi képéből összeállított vándortárlattal ünnepli a humanitárius világnapot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának budapesti irodája több magyar segélyszervezettel együtt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum után csütörtökön a Gödör Klubban.

Tovább... »
Népesedési világnap

2004 óta. Az ENSZ célja, hogy felhívja a világ - fõként a harmadik világbeli országok - figyelmét a Föld túlnépesedésének veszélyére.

Tovább... »
Hepatitisz világnap Hepatitisz világnap

A hepatitis világnapját 2008 óta május 19-én rendezik meg az egy évvel korábban alakult Hepatitis Világszövetség döntése nyomán. (Korábban szeptember 30. volt az időpont.) Célja, hogy felhívja a figyelmet a vírusok okozta krónikus májgyulladásra, kialakulásának okaira és a betegség korai felismerésének jelentőségére.

Tovább... »
Vidéken ünnepelték a Vöröskereszt világnapját

Húsz év után először ünnepelte vidéki helyszínen a Vöröskereszt világnapját a nemzetközi humanitárius mozgalom magyar szervezete; a szombati, székesfehérvári ünnepségen elismeréseket adtak át, véradást, szűrővizsgálatokat tartottak, 19 órakor pedig jótékonysági gálaesttel zárul az egész napos program.

Tovább... »
A vakvezető kutyák világnapja

1994-ben emlékeztek meg róla először a Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára. A jól képzett vakvezető kutya, amely megóvja gazdáját a lépten-nyomon útjába kerülő akadályoktól, a rohamosan fejlődő technika korában sem nélkülözhető. E kutyák szinte minden nap valamilyen formában védik, megmentik gazdáik életét. Magyarországon egy teljesen kiké...

Tovább... »

4. / 13. oldal (10/121)

«1234567891011 »