Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Egészségügyi világnapok

2. / 13. oldal (10/121)

«1234567891011 »

Az epilepszia világnapja

Az epilepszia az agyban kialakuló, görcsrohamokkal járó betegség, melyet az agy elektromos túlműködése, zavara okoz.

Tovább... »
A betegek világnapja

1993-tól, II. János Pál pápa kezdeményezésére.

Tovább... »
Gyermekhospice világnapja

Lesz gyermekhospice Magyarországon - mondja szilárd meggyőződéssel és elszántsággal Gyura Barbara, a Szemünk Fénye Alapítvány elnöke. A Pécs városához kötődő alapítvány eredetileg beteg gyermekek szállítására jött létre. Az elnök évekkel ezelőtt saját "bőrén" tapasztalta, hogy mennyi megoldatlan gond nehezedik egy súlyos beteg gyermekkel élő családra:...

Tovább... »
A lepra elleni harc világnapja

2011-ben 58. alkalommal emlékeznek meg január utolsó vasárnapján a lepra világnapjáról Raoul Follereau francia újságíró, "a gyógyító szeretet misszionáriusa" kezdeményezésére. A lepra (Magyarországon régen a bélpoklosság elnevezést is használták) az egyik legősibb ismert fertőző betegség. Kórokozó baktériuma többek között orron és szájon át cseppfertőzéssel terjed...

Tovább... »
A béke világnapja

A béke világnapját egyetemesen az ENSZ Közgyűlésének 1981-ben hozott, 2002-ben módosított határozata alapján szeptember 21-én tartják.

Tovább... »
Emberi jogok világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben szavazta meg, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 1948 december 10-ei elfogadása után ezt a napot az emberi jogok nemzetközi napjának nyilvánítsa.

Tovább... »
Rendezvények a fogyatékosok világnapja...

A Kitárt ajtók ünnepére várja az érdeklődőket a fogyatékos emberek világnapja alkalmából az ELTE Bárczi Gusztáv gyógypedagógia kara.

Tovább... »
A nők elleni erőszak megszüntetésének...

A világon minden percben 3 nőt bántalmaznak. Önvédelmük kulcskérdése, hogy legyen joguk, tudásuk és lehetőségük a családtervezésre.

Tovább... »
November harmadik csütörtöke füstmentes világnap

Tíz évvel tovább élhetnének a 40-50 éves dohányosok, ha nem hódolnának káros szenvedélyüknek - írja a Füstmentes világnap alkalmából az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében a Magyar Kardiológusok Társasága.

Tovább... »
Fogyatékkal élők világnapja

Dcemberben tartják a fogyatékkal élők világnapját.

Tovább... »

2. / 13. oldal (10/121)

«1234567891011 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Fecske Magdolna Rendelőintézeti... Fecske Magdolna Salgótarján