Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Daganatos megbetegedések Daganatos megbetegedések

Betegség
Melanóma Melanóma
A melanóma a bőr pigment termelő sejtjeinek (melanocyták) rosszindulatú daganata.A daganat gyakorisága a fehér bőrű emberek körében drámaian...
ajánlott cikkek a témában

Szombaton zárul az Európai Bőrgyógyászati Konferencia

Megálljt parancsolni a bőrráknak, pikkelysömörnek, ekcémának, ez lehetne a mottója a Budapesten szombaton záruló európai bőrgyógyászati konferenciának - mondta az MTI-nek Kárpáti Sarolta egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikájának igazgatója, a tanácskozás társelnöke.

nyil Tovább a cikkhez

Négy napos bőrgyógyászati konferencia a Semmelweis Egyetemen

Európai bőrgyógyászati csúcskonferenciát rendeznek Budapesten, amelyen 31 ország közel ezer szakembere vesz részt; a szerdán kezdődő négynapos tanácskozásnak a Semmelweis Egyetem (SE) ad otthont.

nyil Tovább a cikkhez

Sokkal gyakrabb a szívelégtelenség, mint a rák

A mind gyakoribb szívelégtelenség több szenvedést jelent a betegnek és nagyobb terhet a társadalomnak, mint a rosszindulatú daganatok bármelyik formája - egy svédországi vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyászok Kongresszusán, Barcelonában ismertették.

nyil Tovább a cikkhez

Kockázatosabb a májátültetés a soványaknak, de az elhízottaknak is

A májátültetés növekvő kockázattal jár a műtét előtt túl sovány, de az elhízott felnőttek számára is - állapította meg egy húsz év adatait elemző kutatás. nyil Tovább a cikkhez