Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Bőr és nemi betegségek Bőr és nemi betegségek

Betegség
Övsömör Övsömör
Az övsömör a bárányhimlő fertőzésen átesett egyének féloldali, tipikusan övszerű elrendeződést mutató, herpesz-szerű hólyagocskákkal és az...
ajánlott cikkek a témában

Szifiliszes gyerekek: minden évben felbukkan a betegség

Kiskorúak szifiliszes megbetegedése éves gyakorisággal előfordul a keleti országrészben - mondta Remenyik Éva orvosprofesszor kedden az MTI-nek annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint a betegséget legutóbb Hajdúhadházon diagnosztizálták egy 14 éves lánynál, aki már megfertőzte legalább egy iskolatársát.

nyil Tovább a cikkhez

A genitális herpesz a leggyakoribb nemi betegség az USÁ-ban

A 14 és 49 év közötti amerikaiak mintegy 16 százaléka fertőzött genitális herpesszel, amely ezáltal a leggyakoribb szexuális úton átadható betegség lett - közölte kedden az amerikai járványügyi központ.

nyil Tovább a cikkhez

Tabutéma a szex, terjednek a fertőzések

Az amerikaiak vonakodása a szexuális témák megbeszélésétől hozzájárul ahhoz, hogy szaporodnak a szexuális úton terjedő fertőzések (STD)az országban, különösen a leginkább veszélyeztetett tizenévesek körében - közölték hétfőn amerikai járványügyi kutatók.

nyil Tovább a cikkhez

Mutálódott a fejtetű

Német kutatók bebizonyították, amit a kétségbeesett szülők és a jelenséget kezelő gyerekorvosok már rég sejtettek: a vegyi fejtetűirtás azért mond oly sokszor csődöt, mert a vérszívók génmutációval rezisztensekké váltak a jelenlegi irtószerekkel szemben.

nyil Tovább a cikkhez